Näin Veikkaus kommentoi Lidlin päätöstä luopua pelikoneista – ei merkittävä takaisku - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näin Veikkaus kommentoi Lidlin päätöstä luopua pelikoneista – ei merkittävä takaisku

Veikkauksen mukaan näköpiirissä ei ole merkkejä siitä, että S-ryhmä ja Kesko olisivat luopumassa peliautomaateista.

Peliautomaatteja Lidlissä Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä.­

15.4. 17:52

Lidlin päätös luopua rahapeliautomaateista myymälöissään tuli Veikkaukselle yllätyksenä, kertoo Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Jarmo Kumpulainen.

– Totta kai se on aina pettymys ja harmi, kun yhteistyö päättyy jonkin meidän kumppanin kanssa, Kumpulainen sanoo STT:lle.

Hänen mukaansa Lidlin päätös ei silti ole Veikkauksen kannalta merkittävä takaisku. Lidlin kauppojen noin 250 peliautomaattia vastaavat muutamaa prosenttia Veikkauksen kaikista hajasijoitetuista automaateista.

Kumpulaisen mukaan Veikkauksessa pohditaan nyt sitä, miten Lidleissä pelikoneita pelanneet ihmiset jatkavat Veikkauksen pelien pelaamista. Lidlien pelikoneet ovat tuoneet Veikkaukselle muutaman miljoonan euron tuotot vuositasolla.

– Sitä emme edes osaa ennakoida, tuleeko siirtymää muiden kauppojen tai huoltoasemien pelaamiseen.

Veikkauksella on tällä hetkellä noin 10 000 peliautomaattia kaupoissa, kioskeissa, ravintoloissa ja huoltoasemilla. Kumpulaisen mukaan yhtiöllä ei ole vielä suunnitelmia siitä, miten Lidlin päätös vaikuttaa Veikkauksen hajasijoitettujen automaattien kokonaismäärään. On siis vielä auki, siirtyvätkö Lidleistä poistuvat pelikoneet esimerkiksi muiden kauppojen tiloihin.

– Kysyntäähän automaateille on edelleen varsin paljon. Tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia suuntaan tai toiseen, mitä tämä Lidlin 250 automaatin poistuminen tarkoittaa. Ei ole suunnitelmia, mitä sen kanssa tehdään.

Automaatteja karsittiin viime vuonna

Lidl ilmoitti tänään, että pelikoneet poistuvat sen kaupoista Suomessa tulevan kesän aikana. Ketju perusteli päätöstään vastuullisuudella ja sanoi toimivansa asiassa suunnannäyttäjänä.

Veikkauksen Kumpulaisen mukaan näköpiirissä ei ole merkkejä siitä, että S-ryhmä ja Kesko olisivat luopumassa peliautomaateista.

– Meidän isot kumppanimme ovat todella hyvin sitoutuneet uuteen strategiaamme, jossa vastuullisuus on keskiössä, Kumpulainen sanoo.

Veikkaus vähensi viime vuonna hajasijoitettujen peliautomaattiensa määrää noin 40 prosenttia. Yhtiöllä voi nyt olla enintään 10 500 hajasijoitettua automaattia. Lisäksi tammikuussa hajasijoitetuissa automaateissa siirryttiin pakolliseen tunnistautumiseen, eli pelaaminen esimerkiksi kauppojen ja huoltoasemien pelikoneilla onnistuu nyt vain tunnistautuneena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?