UPM:ltä positiivinen tulosvaroitus - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM:ltä positiivinen tulosvaroitus

UPM odottaa nyt vertailukelpoisen liikevoittonsa nousevan sekä vuoden ensimmäisellä puoliskolla että koko vuonna verrattuna viime vuoden vastaaviin ajanjaksoihin.

Sellu kuivataan ja litistetään arkeiksi, jotka pinotaan paaleiksi Kaukaan tehtaalla Lappeenrannassa.­

15.4. 17:44

Metsäyhtiö UPM parantaa koko vuotta koskevia näkymiään, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

UPM odottaa nyt vertailukelpoisen liikevoittonsa nousevan sekä vuoden ensimmäisellä puoliskolla että koko vuonna verrattuna viime vuoden vastaaviin ajanjaksoihin.

Aiemman ohjeistuksensa mukaan UPM arvioi vertailukelpoisen liikevoittonsa olevan vuoden ensimmäisellä puoliskolla vuodentakaista alempi.

UPM kertoo, että kuluvan vuoden tammi–maaliskuun vertailukelpoinen liikevoitto ensimmäisellä oli 279 miljoonaa euroa eli samalla tasolla kuin vuosi sitten.

– Sellun kysyntä on jatkunut hyvänä ja sellun hinnat ovat nousseet arvioitua nopeammin. Samaan aikaan vahva markkinatilanne on jatkunut tarramateriaaleissa, erikoispapereissa ja energiassa. Graafisten paperien kysyntä ja hinnat ovat toteutuneet odotusten mukaisesti, laskien vertailuajanjaksoihin verrattuna, UPM sanoo tiedotteessa.

UPM on lisäksi siirtänyt Kymin sellutehtaan kunnossapitoseisokin toiselta vuosineljännekseltä vuoden viimeiselle neljännekselle. UPM Fray Bentosin sellutehtaan ja Olkiluodon voimalaitoksen kunnossapitoseisokit toteutetaan suunnitellusti toisen neljänneksen aikana.

UPM julkaisee tammi–maaliskuun osavuosikatsauksensa 27. huhtikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?