Suomalaisfirma USA:han jättihinnalla – Mobidiag maksoi 668 miljoonaa euroa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaisfirma USA:han jättihinnalla – Mobidiag maksoi 668 miljoonaa euroa

Viime vuonna yhtiö kasvoi 600 prosenttia koronatestauksen siivittämänä.

Molekyylidiagnostiikkayhtiön kasvua avitti koronatestaaminen.­

8.4. 17:44

Suomalainen listaamaton kasvuyhtiö on myyty ulkomaille poikkeuksellisen kovaan hintaan. Yhdysvaltalainen Hologic osti molekyylidiagnostiikkayhtiö Mobidiagin noin 668 miljoonan euron kauppahinnalla, omistajiin kuuluva Sprinvest kertoi tiedotteessa torstaina.

Mobidiag yhdistyi 2013 ranskalaisen Genewaven ja suomalaisen Amplidiagin kanssa. Yhtiön toimitusjohtajaksi siirtyi samalla Tuomas Tenkanen, jonka johdolla yhtiön liikevaihto on kasvanut keskimäärin 130 prosenttia vuodessa kolmen viime vuoden ajan.

Vuonna 2020 kasvu oli huimat 600 prosenttia. Kasvua siivitti koronatestaus.

Mobidiag tehostaa tuotteillaan terveydenhuollon laatua ja tehokkuutta, ja auttaa taistelussa antibiooteille vastustuskykyisiä ”superbakteereja” vastaan.

Mobidiag on ollut Springvestin rahoituskierroksilla kolme kertaa. Sen järjestämissä osakeanneissa 595 sijoittajaa on sijoittanut yhtiöön noin 9,5 miljoonaa euroa.

–  Iloitsemme Mobidiagin ja siihen sijoittaneiden asiakkaidemme kanssa tästä yrityskaupasta. Tämä on hieno todiste siitä, millaista potentiaalia listaamattomissa suomalaisissa kasvuyhtiöissä on sijoituskohteena, Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?