Karjalaista julkaiseva PunaMusta Media suunnittelee irtisanomisia – tarve jopa 50 henkilötyövuotta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Karjalaista julkaiseva PunaMusta Media suunnittelee irtisanomisia – tarve jopa 50 henkilötyövuotta

Yt-neuvottelujen piirissä ovat muun muassa Karjalaista julkaiseva PunaMusta Oy ja Forssan Kirjapaino.

8.4. 13:57 | Päivitetty 8.4. 17:47

Yt-neuvottelujen piirissä ovat PunaMusta Oy ja Forssan Kirjapaino, mutta ei medialiiketoiminta.PunaMusta Media -konserni aloittaa yt-neuvottelut, joilla haetaan noin 2,5 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Alustavan arvion mukaan tämä voi tarkoittaa henkilöstön ja työvoiman vähennyksiä enintään 50 henkilötyövuoden edestä. Säästöjä voidaan kuitenkin hakea myös palkkaus- ja työaikamallien muutoksista.

Neuvottelujen piirissä ovat konsernin yhtiöt PunaMusta Oy ja Forssan Kirjapaino. Neuvottelut eivät koske näkyvyys- ja painoliiketoiminnan muita yhtiöitä eivätkä PunaMusta Oy:n sisältö- ja suunnittelupalveluita.

Yt-neuvottelut eivät koske myöskään PunaMusta Media -konsernin medialiiketoimintaa, joka koostuu sanomalehti Karjalaisesta, kuudesta paikallislehdestä, kaupunkilehdestä sekä radiokanavasta.

Konserni perustelee yt-neuvottelujen aloittamista sen toimintaympäristössä tapahtuneilla muutoksilla, kilpailukyvyn parantamisella ja toimintojen tehostamisella.

–Tavoitteena on konsernin strategian mukaisesti parantaa näkyvyys- ja painoliiketoiminnan kilpailukykyä sekä pystyä vastaamaan pysyvästi muuttuneeseen markkinatilanteeseen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja, konserni kertoo tiedotteessa.

PunaMusta Media -konsernin palveluksessa on kaikkiaan noin 660 työntekijää. Yhteensä yt-neuvottelut koskevat noin 420:tä työntekijää.

Näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluva PunaMusta Oy painaa muun muassa aikakaus- ja sanomalehtiä. Se painaa myös esimerkiksi mainospainotuotteita ja viestinnän materiaaleja sekä tekee niiden suunnittelua ja brändinhallinnan ratkaisuja.

Juttua päivitetty klo 17.46: YT-neuvottelut eivät koske konsernin medialiiketoimintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?