Kurssit nousussa Helsingissä ja muualla Euroopassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kurssit nousussa Helsingissä ja muualla Euroopassa

Helsingin pörssi on avannut laveaan nousuun. Vaihtokärjessä eniten on noussut Metso-Outotecin osake.

8.4. 11:51

Muualla Euroopassa osakkeet ovat pääsääntöisesti olleet nousussa. Laaja Stoxx 600 -indeksi oli aamupäivällä 0,4 prosentin nousussa.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 10.40 aikaan noussut 0,3 prosenttia 11 628,80 pisteeseen. Vaihdetuimpia osakkeita mittaava OMXH 25 -indeksi oli noussut 0,3 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 64 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta pankkikonserni Nordeaa neljä miljoonaa euroa.

Nordean takana kauppakonserni Keskon B-osake oli noussut 0,5 prosenttia ja vakuutuskonserni Sammon osake oli 0,2 prosentin laskussa.

Kolmen vaihdetuimman takana verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli 1,2 prosentin nousussa 3,47 eurossa. Eilen Nokian kurssi päätyi New Yorkissa 4,05 dollariin eli noin 3,41 euroon.

Vaihtokärjen takana reiluimmassa nousussa olivat konepajayhtiö Metso-Outotec ja merimoottoreita ja voimalaitoksia valmistava Wärtsilä. Metso-Outotecin osake oli noussut 3,2 prosenttia ja Wärtsilä 2,2 prosenttia.

Tänään irtoavat osingot korjausrakentaja Constin, metsäkonevalmistaja Ponssen sekä teknologiakonserni Telesteen osakkeista.

Telesteen osake oli laskenut lähes osingon verran, Constin ja Ponssen osake oli laskenut vähemmän kuin irtoava osinko.

Henkilöstövuokrausyhtiö Eezyn osakkeilla tehtiin eilen 4,7 miljoonan euron kauppa, jossa omistajaa vaihtoi 930 000 osaketta. Analyysiyhtiö Inderes arvioi aamukatsauksessa, että ravintolayhtiö Noho Partners myi nämä osakkeet parantaakseen likviditeettitilannettaan.

Nohon osake oli 4,5 prosentin nousussa ja Eezyn osake eilisessä päätösarvossa.

First North -listatun peliyhtiö Remedyn osake oli kohonnut 4,1 prosenttia 45,55 euroon. Inderes julkaisi aamulla laajan raportin yhtiöstä, jossa se arvioi peliyhtiön olevan kasvupolun alussa.

Inderes säilytti osakesuosituksensa ennallaan tavoitehinnalla 50,00 euroa ja suosituksella ”lisää”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?