Jyväskylän yliopisto sai historiallisen miljoonalahjoituksen paikalliselta yrittäjältä

Jyväskylän yliopisto sai neljän miljoonan euron lahjoituksen ohjelmistoyrittäjä Matti Hälliltä.

Jyväskylä yliopiston päärakennus kesäaikaan. Yliopisto aloittaa diplomi-insinöörikoulutuksen ensi syksynä.

1.4.2021 16:34

Jyväskylän yliopisto on saanut neljän miljoonan euron lahjoituksen, joka on tiettävästi suurin suomalaiselle yliopistolle tehty yksityishenkilön lahjoitus yliopistojen pääomakeräysten yhteydessä.

Lahjoituksen antoi Matti Häll, joka aloitti uransa perustamalla sähköurakointiyrityksen. Toiminnanohjausjärjestelmän kehittäminen oman yrityksen tarpeisiin kehittyi sekin liiketoiminnaksi. Hänen vuonna 2004 perustamansa Admicom Oyj keskittyy rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden automatisoituihin toiminnanohjausjärjestelmiin.

– Olen itsekin Jyväskylän yliopiston kasvatti ja jäi kivoja muistoja matematiikan ja fysiikan opinnoista, elämän parasta aikaa se oli silloin, Häll toteaa yliopiston tiedotteessa.

Hänen mukaansa lahjoitus on tarkoitettu yliopiston uuden diplomi-insinöörikoulutuksen rakentamiseen. Yliopiston mukaan ensi syksynä alkava koulutus on edelläkävijä yhdistäessään ihmistieteitä ja tekniikkaa.

– Olen tutustunut DI-koulutuksen sisältösuunnitelmaan ja vakuuttunut, että se on kiinni ajassa ja digitalisaatiokehityksessä. Tämän tarkemmin en halua suunnata lahjoitukseni käyttöä, vaan luotan, että yliopisto käyttää lahjoitetun pääoman ja valtion vastinrahan tuotot olennaisiin asioihin, Matti Häll toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?