Kela selvitti: tuhannet suomalaiset ovat tietämättään oikeutettuja takuueläkkeeseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tuhannet suomalaiset jättäneet hakematta heille kuuluvan edun – Kela aikoo olla yhteydessä

Rekisteritiedot osoittavat, että 9 542 eläkeläistä voisi saada takuueläkettä.

Kela selvittää tarkemmin rekisteritiedoista löytyneiden asiakkaiden oikeuden takuueläkkeeseen ja ottaa tarvittaessa heihin yhteyttä.

31.3. 14:35

Kela selvitti, kuinka monella pienituloisella eläkeläisellä voisi olla oikeus saada takuueläkettä. Rekisteritiedot osoittavat, että 9 542 eläkeläistä voisi saada takuueläkettä.

Edellisen kerran rekisteripoiminta tehtiin vuonna 2019. Poiminnan perusteella takuueläkkeitä myönnettiin tuolloin noin 7 700 henkilölle ja myönnetty takuueläke oli keskimäärin 45,10 euroa kuukaudessa. Vuonna 2020 takuueläkkeeseen tehtiin tasokorotus, ja sen vuoksi hieman aikaisempaa suurempia eläketuloja saava voi olla oikeutettu takuueläkkeeseen.

Kela selvittää tarkemmin rekisteritiedoista löytyneiden asiakkaiden oikeuden takuueläkkeeseen ja ottaa tarvittaessa heihin yhteyttä. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä muuta kuin odottaa Kelan yhteydenottoa.

Takuueläke turvaa Suomessa asuvalle henkilölle vähimmäiseläkkeen 837,59 euroa kuukaudessa, jos hänellä ei ole muita eläketuloja tai niiden määrä on enintään 830,82 euroa kuukaudessa.

Täyteen takuueläkkeeseen on oikeus henkilöllä, joka ei saa mitään muita eläkkeitä.

Joulukuun lopussa 2020 takuueläkettä sai hieman alle 114 000 henkilöä. Heistä noin 110 000 sai myös kansaneläkettä. Keskimääräinen takuueläke oli 188,61 euroa kuukaudessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?