Pelko inflaatiosta ja korkojen noususta painaa pörssikursseja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pelko inflaatiosta ja korkojen noususta painaa pörssikursseja

Helsingin pörssi on avannut laajaan laskuun. Osakkeita ovat painaneet korkomarkkinoiden heilunta ja pelko kiihtyvästä inflaatiosta.

Pörssikurssit olivat laskussa Aasiassa.­

4.3. 11:31

Aasiassa kurssit liikkuivat aamulla laajalti alas. Myös Euroopassa osakkeet ovat pääsääntöisesti halventuneet ja laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli aamupäivällä laskenut 0,5 prosenttia.

Kotimaassa yleisindeksi OMXH oli kello 10.55 aikaan laskenut 1,2 prosenttia 11 204,65 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 oli laskenut 0,7 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 82 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli öljynjalostaja Nestettä 12 miljoonaa euroa.

Neste oli sukeltanut 3,2 prosenttia.

Nesteen takana verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli 1,7 prosentin laskussa 3,29 eurossa. New Yorkissa Nokian päätöskurssi oli eilen 3,98 dollaria eli noin 3,30 euroa.

JPMorgan laski vakuutuskonserni Sammon sijoitussuosituksen tasolle ”underweight” tasolta ”neutral”. Sammon osake oli kolmanneksi vaihdetuimpana laskenut 1,4 prosenttia.

Ohjelmistoyhtiö Qt Groupin osakkeella on käyty varsin vilkkaasti kauppaa ja osake oli 3,6 prosentin laskussa.

Teräsyhtiö Outokummun osake oli laskenut 2,6 prosenttia. Kilpailevan SSAB:n B-osake oli laskenut 0,2 prosenttia.

First North -listalla noteeratun markkinointiyhtiö Avidlyn osake oli 6,2 prosentin laskussa. Avidly kertoi aamulla tuloksestaan, joka oli niukasti voitollinen jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?