Outokumpu ja Solteq nousussa – Kone laskee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Outokumpu ja Solteq nousussa – Kone laskee

Helsingin pörssin keskiviikko on käynnistynyt nousevasti.

3.3. 12:03

Vaihtokärjen tuntumassa Outokumpu teki kirkkainta nousua, kun taas Kone oli laskussa.

Aasiassa kurssit liikkuivat aamulla laajalti ylöspäin. Euroopassa avautui samaan suuntaan ja laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli aamupäivälla edennyt 0,7 prosenttia.

Kotimaassa yleisindeksi OMXH oli kello 11.10 aikaan edennyt 0,3 prosenttia 11 436,51 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 oli puolestaan noussut 0,4 prosenttia.

Vaihtoa pörssiin oli kertynyt 77 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli hissi- ja liukuporrasvalmistaja Konetta oli 8,1 miljoonaa.

Koneen osakkeesta on irronnut osinko ja kurssi oli laskenut 3,5 prosenttia.

Verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli kallistunut hieman 3,38 euroon. New Yorkissa Nokian päätöskurssi jäi eilen 4,04 dollariin eli noin 3,35 euroon.

Vaihtokärjen tuntumassa teräsyhtiö Outokummun osake oli noussut 3,3 prosenttia. Kilpailevan SSAB:n B-osake oli noussut 2,5 prosenttia pienemmällä vaihdolla.

Kiuasvalmistaja Harvia kertoi investoivansa 2,5 miljoonaa euroa tuotantokapasiteetin kasvattamiseen Suomessa. Yhtiö aikoo laajentaa Muuramen tehdastaan ja hankkia uusia koneita. Harvian osake oli kallistunut 2,0 prosenttia.

Ohjelmistoyhtiö Solteqin osake oli noussut 10,5 prosenttia. Yhtiö kertoi maanantaina ostavansa konsulttitalo Partituren asiantuntijaliiketoiminnan.

First North -listalla noteeratun lääkekehitysyhtiö Herantis Pharman osakekohtainen tappio kaventui, mutta tulos ennen veroja oli edelleen selvästi miinuksella. Tästä huolimatta yhtiön osake oli aamulla noussut 4,6 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?