Elon Musk ei ole enää maailman rikkain – osasyynä omat twiitit - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elon Musk ei ole enää maailman rikkain – osasyynä omat twiitit

Elon Musk putosi maailman 500 rikkaimman listauksessa kakkoseksi sen jälkeen, kun Teslan osake syöksyi alkuviikolla. Yhtenä laukaisevana tekijänä olivat Muskin omat twiitit.

Elon Musk on ahkera Twitterin käyttäjä.

24.2. 11:35

Teslan toimitusjohtaja ja suuromistaja Elon Musk menetti asemansa maailman rikkaimpana, kun Teslan osake syöksyi alkuviikolla.

Maanantaina sähköautoyhtiö Teslan arvosta katosi lähes 9 prosenttia. Muskin omaisuuden arvosta lähti samalla yli 15 miljardia dollaria, mikä pudotti hänet maailman rikkaimpien listalla Amazonin perustajan Jeff Bezosin taakse.

Muskin omistusten arvoksi Bloomberg arvioi nyt piirun alle 180 miljardia dollaria. Bezosin omaisuuden arvo on noin 187 miljardia dollaria.

Tammikuussa Muskin varallisuus kipusi suurimmillaan 210 miljardiin dollariin.

Teslan suurin kurssilasku sitten viime syyskuun oli osin Muskin oman twiittailun syytä. Musk sanoi viikonloppuna, että bitcoinin ja toisen kryptovaluutan etherin hinnat vaikuttavat korkeilta.

Tesla osti vasta pari viikkoa sitten bitcoinia 1,5 miljardilla dollarilla, mikä pompautti bitcoinin arvon nousuun. Bitcoin kävi sunnuntaina yli 57 000 dollarissa.

Wedbush Securitiesin analyytikko Dan Ives kommentoi BBC:lle, että sijoittajat ovat alkaneet Teslan valtavan bitcoin-sijoituksen takia yhdistää bitcoinin ja Teslan.

Teslan osake jatkoi tiistaina putoamistaan.

Bezos ja Musk ovat olleet vuorotellen miljonäärilistan kärjessä sitten tammikuun sen mukaan, miten Teslan arvo on heitellyt.

Bezos piti ykkössijaa kolme peräkkäistä vuotta tämän vuoden tammikuuhun asti. Tammikuussa Musk selätti Bezosin Teslan osakkeen hurjan kurssinousun takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?