Britit ryntäsivät varaamaan matkoja – lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen kurssit kovassa nousussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Britit ryntäsivät varaamaan matkoja – lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen kurssit kovassa nousussa

Britanniassa kotimarkkinaosakkeet ovat olleet tänään nousussa, kun pääministeri Boris Johnson kertoi suunnitelmista avata talous uudestaan koronarajoitusten jälkeen.

23.2. 14:08

Johnson kertoi aikovansa avata talouden asteittain seuraavan neljän kuukauden kuluessa. Tämä on tukenut muun muassa kuluttajakysynnästä hyötyviä osakkeita.

– Uutiset tulevat olemaan valoa tunnelin päässä talouden palvelupuolelle, missä lähikontaktialat ovat kärsineet paljon, sanoi Janus Hendersonin salkunhoitaja Oliver Blackbourn.

Esimerkiksi halpalentoyhtiö Easyjet oli jyrkimmillään 12 prosentin nousussa ja matkatoimisto Tui oli kirinyt yli kahdeksan prosenttia. Tuin mukaan varaukset Espanjaan, Turkkiin ja Kreikkaan moninkertaistuvat hetkessä Johnsonin ilmoituksen jälkeen.

Easyjetin lipunmyynti nelinkertaistui Johnsonin ilmoitettua, että kansainväliset lennot saattavat alkaa uudelleen jo 17. toukokuuta.

– Tämä kasvu varauksissa kertoo, että tämä viesti matkustuksen avaamisesta hallitukselta on se, mitä brittikuluttajat ovat odottaneet, sanoi Easyjetin toimitusjohtaja Johan Lundgren tiedotteessa.

Myös British Airwaysin emoyhtiön IAG:n ja Ryanairin osakkeet olivat nousussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?