Olvi laskee, Finnair kipuaa Helsingin pörssissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Olvi laskee, Finnair kipuaa Helsingin pörssissä

Osakekurssit lähtivät pääosin nousuun aamulla Helsingin pörssissä, vaikka Nokia halpenee vaihtokärjessä.

23.2. 12:09

Myös tulosjulkistaja Olvin osake on laskenut. Finnair sen sijaan kiipeää.

Muualla Euroopassa keskeiset osakeindeksit ovat heikentyneet. Laaja Stoxx 600 -indeksi oli aamulla pakittanut 0,3 prosenttia. Yhdysvalloissa keskeiset osakeindeksit päätyivät eilen eri suuntiin, mutta aamu alkoi Aasiassa nousevin kurssein.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli vajaan tunnin kaupankäynnin jälkeen kohonnut 0,1 prosenttia 11 368,22 pisteeseen. OMXH 25 oli noussut 0,3 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 95 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli verkkolaitevalmistaja Nokian osaketta oli 17 miljoonaa.

Nokian osake oli halventunut 1,6 prosenttia 3,29 euroon. Eilen New Yorkissa se päätyi 3,96 dollariin eli 3,25 euroon.

Huomenna pääomamarkkinapäiväänsä pitävän Sammon kurssi oli kohonnut 0,9 prosenttia. Sammolta odotetaan kannanottoa pankkikonserni Nordean omistuksen tulevaisuudesta. Nordean kurssi oli 0,8 prosenttia plussalla.

Konepajakonserni Metso Outotecin osake oli kallistunut 2,9 prosenttia. Qt Groupin osake oli sen sijaan laskenut 4,2 prosenttia.

Lentoyhtiöt harppasivat eilen New Yorkissa ostosuositusten tukemina. Aamulla Finnairin kurssi oli ponnahtanut 5,6 prosenttia.

Juomayhtiö Olvin osake oli halventunut 5,6 prosenttia. Yhtiön tulos laski loka-joulukuussa, mutta liikevaihto pysyi miltei ennallaan. Yhtiö esittää edellisvuotista korkeampaa osinkoa.

Joukkorahoitusyhtiö Fellow Financen tulos koheni hieman loppuvuonna, mutta liikevaihto heikkeni. Yhtiö ennakoi koko tämän vuoden tuloksen jäävän jonkin verran tappiolliseksi. Yhtiön osake oli halventunut 3,7 prosenttia First North -listalla.

Eilen yli kymmenen prosenttia ponnahtaneen Lehdon osake on jatkanut kiitoaan ja oli vahvistunut 5,4 prosenttia. Myös Honkarakenne on jatkanut reipasta ylämäkeään 4,5 prosentin tahtia.

Toimistotarvikeyhtiö Wulffin osake kiipesi eilen tulosjulkistuksen jälkeen miltei viisi prosenttia, mutta tänään se on pakittanut 6,2 prosenttia.

Jutun otsikko korjattu 23.2. kello 12.53. Olvi oli laskussa ja Finnair nousussa, eikä toisin päin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?