Tesla osti bitcoineja 1,5 miljardilla dollarilla – kryptovaluutta pomppasi ennätykseensä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tesla osti bitcoineja 1,5 miljardilla dollarilla – kryptovaluutta pomppasi ennätykseensä

Bitcoinin arvo ylitti ensimmäistä kertaa 44 000 dollarin arvon, kun Tesla ilmoitti sijoittaneensa siihen 1,5 miljardia dollaria. Tesla sanoi myös, että se voi alkaa pian hyväksyä bitcoinit autojen maksamisessa.

8.2. 16:34

Virtuaalivaluutta bitcoin nousi historiansa korkeimpaan arvoon, kun sähköautovalmistaja Tesla ilmoitti sijoittaneensa siihen 1,5 miljardia dollaria. Samalla Teslasta tuli suurin bitcoiniin sijoittanut yhtiö.

Teslan ilmoituksen jälkeen bitcoinin arvo pomppasi 15 prosenttia ja ylitti ensimmäistä kertaa 44 000 dollaria.

Tesla sanoi myös, että se voi lähitulevaisuudessa hyväksyä bitcoinin sähköautojensa maksuvälineenä. Teslan ja sen perustajan miljardööri Elon Muskin toimet ovat massiivinen tuki bitcoinille, jota on kritisoitu muun muassa rahanpesun ja petosten helpottamisesta.

Lontoolaisen kryptovaluuttapankin Nexon toimitusjohtaja ja perustaja Antoni Trenchev sanoi uutistoimisto Bloombergille, että Tesla on tasoittanut tietä muillekin yhtiöille. Hän ennakoi, että ensi vuoden loppuun mennessä vähintään 10 prosenttia New Yorkin S&P 500 -indeksiin kuuluvista yhtiöistä sijoittaa bitcoiniin.

Bitcoinin kurssi on vaihdellut valtavasti, ja sen näkymät ovat yhä epävarmat. Arviot bitcoinin pidemmän ajan kurssista vaihtelevat yli 400 000 dollarista nollaan dollariin.

Jotkut arvioivat, että bitcoin on keinottelun kohteena ja odottavat vain kuplan puhkeamista. Toiset kiinnittävät huomiota merkittäviin tukijoihin ja pitkäaikaisten sijoittajien kiinnostukseen ja pitävät näitä todisteena kestävämmästä kurssinoususta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?