Tänään julkaistavassa valtiovarain­ministeriön raportissa tarkastellaan, miksi Suomi on muita Pohjoismaita jäljessä talouden kasvussa

Raportissa ei anneta konkreettisia toimenpidesuosituksia.

Valtiovarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander viime vuoden lokakuussa.

8.2.2021 3:09

Valtiovarainministeriö julkistaa tänään raportin, joka tarkastelee Suomen talouskasvun edellytyksiä verrattuna muihin Pohjoismaihin. Suomen henkeä kohti laskettu bruttokansantuote on jäänyt jälkeen muiden Pohjoismaiden kehityksestä.

Raportissa kartoitetaan, mistä Suomen tilanne johtuu ja mistä talouskasvua voisi syntyä sitten, kun siirrytään epidemiasta normaaliaikoihin.

– Suomi on jäänyt viimeiset kymmenen vuotta systemaattisesti jälkeen talouden kasvussa ja näytettäisiin jäävän myös tulevaisuudessa. Tarkastelemme, mitä tälle asialle voisi tehdä, kertoo ylijohtaja Mikko Spolander valtiovarainministeriöstä.

Konkreettisia toimenpidesuosituksia raportissa ei anneta, vaan tarkoitus on tunnistaa talouskasvun ajureista sellaisia osakokonaisuuksia, jotka ovat kasvun kannalta keskeisiä.

Raportissa lähestytään neljää kasvun taustalla vaikuttavaa tekijää: työllisyyttä, tuottavuutta, investointeja ja vientiä.

Spolanderin mukaan kyse on pidemmän aikavälin talouspolitiikan valinnoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?