Fiskars paransi tulostaan – laajeneminen Kiinassa etenee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fiskars paransi tulostaan – laajeneminen Kiinassa etenee

Kuluttajatuotevalmistaja Fiskarsin tulos oli selvässä kasvussa yhtiölle tärkeällä jouluneljänneksellä, vaikka useilla sen markkina-alueilla oli koronarajoituksia pandemian toisen aallon takia.

Fiskarsin tuore toimitusjohtaja Nathalie Ahlström.­

5.2. 9:16

– Sekä liikevaihto että vertailukelpoinen ebita kasvoivat edellisvuoteen verrattuna haastavista olosuhteista huolimatta. Vahva suoritus jatkui kausiluonteisesti tärkeällä viimeisellä neljänneksellä, sanoo Fiskarsin tuore toimitusjohtaja Nathalie Ahlström tiedotteessa. Hän aloitti tehtävässään 30. marraskuuta.

Fiskarsin tulos ennen veroja kasvoi loka–joulukuussa 30,4 miljoonaan euroon, kun tulos vuotta aikaisemmin oli 26,5 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos parani 0,30 euroon 0,26 eurosta.

Liiketulosta kertyi neljännellä neljänneksellä 33,3 miljoonaa euroa edellisvuoden 28,5 miljoonan euron sijaan.

Lokakuussa Fiskars palautti koronakeväänä perumansa koko vuotta koskevansa ohjeistuksensa ja antoi jo kolme viikkoa sitten ennakkotietoja viime vuoden tuloksestaan, koska koronavuosi oli epävakaa.

Fiskarsin liikevaihto kasvoi loka–joulukuussa lähes kaksi prosenttia 313,3 miljoonaan euroon 308,0 miljoonasta eurosta.

Pandemia on koetellut koetellut erityisesti Fiskarsin suurinta liiketoimintayksikköä eli kattaus- ja sisustustuotteiden Vitaa, kun myymälöiden kävijämäärät laskivat, vähittäiskaupat pienensivät varastojaan ja lahjatavaroiden ostaminen väheni. Vitan liikevaihto pysyi loka–joulukuussa kuitenkin lähes ennallaan ja vertailukelpoinen ebita parani noin 40 prosenttia.

– Vaikeuksista huolimatta Vitan viimeinen neljännes kehittyi vahvasti, suurelta osin säästötoimien ansiosta. Vita-liiketoimintayksikössä on havaittavissa positiivista kehitystä joillain osa-alueella, kun esimerkiksi laajeneminen Kiinassa on edennyt hyvin ja verkkokauppakanava kasvaa, Ahlström sanoo.

Puutarhatuotteiden Terrassa sekä ruuanlaittotuotteiden Creassa liikevaihdot kasvoivat. Terra hyötyi puutarha- ja rakentamistuotteiden vahvasta kysynnästä ihmisten viettäessä aikaa kotona. Myös Crea sai tukea kotikulutuksesta.

Fiskars arvioi, että tänä vuonna sen vertailukelpoisen ebita jää alle viime vuoden tason, mutta ylittää 110 miljoonaa euroa. Viime vuonna vertailukelpoinen ebita oli 136,8 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan näkyvyys pysyy heikkona koronapandemiasta johtuen.

Fiskarsin hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että viime vuoden tuloksesta osinkoa maksetaan 0,60 euroa osakkeelta. Edellisvuodelta osinkoa jaettiin 0,56 euroa osakkeelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?