Nokian osake pomppasi rajusti: ”Eilinen reaktio oli odottamaton ja pelottava” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokian osake pomppasi rajusti: ”Eilinen reaktio oli odottamaton ja pelottava”

Nokian osake ampaisi eilen Helsingin pörssissä 13 prosenttia. Taustalla näyttäisi olevan Reddit-sivuston kanava.

26.1. 9:26

Verkkolaitevalmistaja Nokian osake nousi eilen Helsingin pörssissä 13 prosenttia. New Yorkissa osake nousi vielä voimakkaammin ilman mitään selkeää uutista.

– Nousun taustalla vaikuttaisi olleen Reddit-sivuston suosittu wallstreetbets-hypetyskanava, missä Nokian osake on kerännyt viime päivinä nopeasti kasvavaa keskustelua ja kiinnostusta sijoittajien keskuudessa, Inderesin analyytikot Mikael Rautanen ja Atte Riikola kirjoittavat Inderesin aamukatsauksessa.

He mainitsevat myös sivuston suosikkeina Gamestopin ja Blackberryn, joiden osakkeiden arvo on moninkertaistunut vuoden alusta.

– Nämä osakkeet ovat olleet markkina-arvoltaan selvästi Nokiaa pienempiä ja myös vapaasti vaihdettavien osakkeiden lukumäärä on rajallisempi. Siten vastaavaa massiivista kurssirallia on vaikea nähdä Nokian kohdalla, mutta eilinen reaktio oli odottamaton ja pelottava, Rautanen ja Riikola kirjoittavat.

He arvioivat, että Nokian nousu wallstreetbets-sijoittajien tutkalle voi aiheuttaa osakkeessa lyhyellä tähtäimellä lisääkin voimakkaita kurssiliikkeitä.

Pidemmällä aikavälillä kurssinousu vaatii kuitenkin merkkejä Nokian käännetarinan etenemisestä.

Nokia julkistaa ensi viikon torstaina viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?