EU linjasi: Työn­tekijä saa sulkea työ­sähkö­postin ja -kännykän vapaa-ajallaan – perustellaan työ­hyvin­voinnilla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EU linjasi: Työn­tekijä saa sulkea työ­sähkö­postin ja -kännykän vapaa-ajallaan – perustellaan työ­hyvin­voinnilla

Ylen haastatteleman europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin mukaan työntekijöitä halutaan suojata loppuunpalamiselta.

Työntekijän ei tarvitse olla tavoitettavissa työkanavia pitkin, jos hän on vapaalla, linjaa EU.­

24.1. 19:35

Euroopan parlamentti vahvisti tällä viikolla, että työntekijällä on oikeus olla tavoittamattomissa työkanavissa vapaa-ajallaan. Aloitteen mukaan työntekijällä pitää olla oikeus sulkea työpuhelimensa ja sähköpostinsa ilman, että sulkemisesta seuraa työntekijälle hankaluuksia. Sen mukaan työstä irtautuminen on perusoikeus.

Parlamentti äänesti asiasta ja hyväksyi aloitteen äänin 472 puolesta, 126 vastaan ja 83 tyhjää.

Parlamentin perustelee aloitettaan sillä, että jatkuva tavoitettavissa olemisella on negatiivisia vaikutuksia. Se saattaa haitata työn ja elämän tasapainoa sekä niin fyysistä terveyttä kuin mielenterveyttäkin.

Parlamentin hyväksymä päätöslauselmaesitys kehottaa komissiota valmistelemaan asiasta direktiivin. Kun direktiivi on valmisteltu, oikeus sulkea työpuhelin ja sähköposti tulisi voimaan kolmen vuoden kuluttua.

Alkuperäinen aloite annettiin jo ennen koronaa, mutta koronan myötä kotoa työskentely on lisääntynyt. Eurofoundin tekemän tutkimuksen mukaan peräti 27 prosenttia kotona työskentelevistä vastaajista ilmoitti työskennelleensä vapaa-aikanaan täyttääkseen työn vaatimukset.

Parlamentti arvioikin, että etätöiden tekeminen jää kriisin jälkeenkin aiempaa yleisemmäksi eikä palaudu koronaa edeltävän ajan tasolle.

Lisäksi joustavat työjärjestelyt ovat lisääntyneet jo pidemmän aikaa.

Asiasta uutisoi ensin Yle.

Ylen haastattelema europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd) kertoo, että kyse on siitä, että unioni haluaa vastata uudenlaisiin ongelmiin, mitä työstä voi koitua.

– Tässä on kyse työntekijöiden hyvinvoinnista ja työntekijöiden elämän balanssista. Nyt on tultu esimerkiksi työtapaturmista tietotyöläisten suojeluun esimerkiksi masennukselta ja loppuunpalamiselta, Kumpula-Natri sanoo Ylelle.

Hän painottaa, ettei kyse ole pakosta, vaan työntekijä saa halutessaan edelleen tarkastaa työsähköpostinsa myös vapaa-ajalla. Kumpula-Natri myös korostaa, että teknologia on tuonut joustavuutta molempiin suuntiin.

– Tämä on tuonut vapautta, mutta rinnalla pitää olla myös oikeus olla irti laitteilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?