Näin kävi kolmelle ex-nokialaiselle: Pian palkka kaksinkertaistui – ”Tunsin olevani superosaaja” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näin kävi kolmelle ex-nokialaiselle: Pian palkka kaksinkertaistui – ”Tunsin olevani superosaaja”

Nokiasta lähteneiden kohtalot ovat kirjavat. Kolme heistä kertoo, kuinka heidän kävi.

23.1. 13:06

Nokiasta lähteneistä iso osa on työllistynyt uudestaan, mutta lähes joka kymmenes on työttömänä.

Tämä kävi ilmi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan maanantaina julkaisemasta tutkimuksesta, jossa selvitettiin Tilastokeskuksen datan avulla, miten Nokiasta vuosina 2009–2014 lähteneille kävi.

Tutkijat pitävät työllistymistulosta varsin hyvänä, tosin työttömien osuus on Suomen työttömyysastetta korkeampi.

Taloussanomat pyysi yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat Nokiasta lähteneet. Heistä osa on lähtenyt myöhemmin kuin Etlan tutkimuskohteena olleet.

Esittelemme tässä kolme erilaista tarinaa. Haastateltavat eivät esiinny jutussa omilla nimillään.

Pian palkka lähes kaksinkertaistui

Pia lähti Nokiasta 11-vuotisen uran jälkeen oma-aloitteisesti vuonna 2011.

– Lähdin juuri ennen isoja yt-neuvotteluita, koska sain headhunterin kautta tarjouksen muualta ja yt-uhka oli jo päällä. Harmittavasti en saanut kuitattua irtisanomispakettia, koska yt:eiden alkaessa olin jo irtisanoutunut, vaikkakin vielä töissä irtisanomisajalla.

Pia kertoo jatkaneensa uuden työnantajan palveluksessa samankaltaisissa tehtävissä kuin Nokiassa, mutta palkka lähes kaksinkertaistui.

– Tuntui, että Nokialla noudatetut prosessit olivat valovuoden edellä muita, joten uudessa työpaikassani tunsin olevani "superosaaja", ja kehitinkin siellä uusiksi monenlaisia menetelmiä, työkaluja ja prosesseja.

Pia oli tottunut ”isoon draiviin” ja tehokkuuteen Nokia-vuosinaan.

– Oli aika shokki siirtyä kulttuuriin, jossa vielä maksettiin läsnäolosta, ei työn tuloksista. Tulinkin pölyttäneeksi aika montaa vanhakantaista menetelmää uudessa työpaikassani, ja sain uusista näkemyksistäni paljon kiitosta.

Pialle jäi Nokia-vuosista iso verkosto eri alan osaajia, josta on ollut hyötyä myöhemmin.

– Kaikki me jaoimme samanlaisen työskentelytavan ja ajattelumallin, ja nykyäänkin on aina helppo työskennellä entisten nokialaisten kanssa, jos heitä työmaailmassa tulee vastaan. Jaamme erilaisen yhteenkuuluvuuden tunteen kuin muut, ja olemme niin sanotusti samaa perhettä.

Jussi etsii yhä töitä

Jussi joutui lähtemään Nokiasta kaksi vuotta sitten 22-vuotisen uran jälkeen.

– Olin monenmonta yt-neuvottelukierrosta nähnyt ja välttänyt itseeni kohdistuvat vähennystarpeet, joskus jopa uskomattoman täpärästi, mutta nyt jotenkin vain tiesin, että on minun vuoroni.

Jussi luotti siihen, että uutta työtä löytyy kyllä. Jo työnhakuvalmennukset palauttivat kuitenkin maan pinnalle. Hän oletti CV:nsä olevan hyvin tehty, olihan hän päässyt sillä haastatteluun joka kerta, kun oli aiemmin testannut työmarkkina-arvoaan.

– Voi poijjat, oli pienoinen järkytys, ettei näitä CV:itä enää sillä tavalla tehdä kun 90-luvulla oli opetettu. Siihen se meikäpojan ylimielisyys karisi, kun nyt pitikin listata mitä osaa. Ja juuri tuolla hetkellä minusta tuntui, että en osaa mitään.

 Oli pienoinen järkytys, ettei näitä cv:itä enää sillä tavalla tehdä kun 90-luvulla oli opetettu.

Jussi kuvailee itseään jokapaikanhöyläksi, jolla ei ole syvällistä erikoisosaamista.

Kiinteistönvälittäjäksi siirtynyt entinen kollega sai hänet innostumaan isännöintialasta, jolla piti olla työvoimapula. Hän meni ”hetkellisessä mielenhäiriössä” te-toimiston muuntokoulutukseen, josta ei kuitenkaan saisi ammattitutkintoa.

Muutaman vaiheen jälkeen te-toimisto tuki isännöinnin ammattitutkinnon tekemistä, ja oppilaitos etsi hänelle harjoittelupaikan.

– Minut sijoitettiin kiinteistösihteereiden keskelle nakuttelemaan uusien isännöintikohteiden rappujen ja osakkeiden numeroita järjestelmiin.

Sitten harjoittelupaikassa alkoivat yt:t. Jussi sai sovittua te-toimiston kanssa, että hän vaihtaa isännöintialan ict-ammattitutkinnon suorittamiseen. Se hänen piti maksaa itse. Hän pääsi viime vuonna harjoitteluun, mutta se ei poikinut työpaikkaa.

– Motivaationi on lähes nolla. Ja loput motivaatiostani imee korona ja sen talousvaikutukset ja tällaiselle moniosaamattomalle mahdoton työllistymistavoite.

Tomi löysi uuden uran olutbisneksestä

Tomi työskenteli Yhdysvalloissa tiiminvetäjänä, kun kesällä 2011 ilmoitettiin toimipisteen sulkemisesta vuoden lopussa.

– Tuossa vaiheessa alkoi jo olla selvää, ettei matkapuhelinliiketoiminnan alamäellä ole käännepistettä, joten valitsin irtisanomispaketin ja ryhdyin viidentoista Nokia-vuoden jälkeen etsimään töitä muualta.

Tomi oli tullut Nokiaan töihin suoraan korkeakoulusta, eikä hänellä ollut verkostoja Yhdysvalloissa Nokian ulkopuolella. Talous oli vielä toipumassa pankkikriisistä, joten ajankohta työnhakuun ei ollut Tomin mukaan paras mahdollinen.

Hän kertoo kuitenkin uskoneensa omaan osaamiseensa, eikä Suomeen paluu tuntunut omalta vaihtoehdolta. Hän alkoi markkinoida itseään projekti- ja hankejohtamisen ammattilaisena Yhdysvalloissa.

Tomi osallistui Nokian tarjoamaan uravalmennukseen ja suoritti projektinhallintasertifikaatin sekä haki avoimia työpaikkoja laajasti eri toimialoilta. Pian hän sai määräaikaisen projektipäällikön työn isolta operaattorilta.

Sen jälkeen kesti hetken, ennen kuin hän sai uuden työn täysin eri alalta, elintarvikeyhtiöstä.

– Tämä oli minulle toimialan vaihto kännyköistä suklaaseen ja kekseihin, kuitenkin kuluttajatuotteiden globaalia valmistusta, myyntiä ja markkinointia ja siten tuttua.

Pari viime vuotta Tomi on työskennellyt ison olutjätin tietohallinnossa.

– Teekkariminäni neljännesvuosisadan takaa olisi äärimmäisen ylpeä: olenhan onnistunut saavuttamaan työtehtävän, jonka etuihin kuuluu ilmainen olut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?