Euroalueen talouden tuotannon alamäki jyrkkeni - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Euroalueen talouden tuotannon alamäki jyrkkeni

Euroalueen talouden tuotanto näyttää tässä kuussa supsituneen odotettuakin hivenen enemmän, kun sekä palvelualojen että teollisuuden vauhti on hiipunut.

Volkswagenin työntekijä yhtiön tehtaan tuotantolinjalla Saksan Wolfsburgissa.­

22.1. 11:57

IHS Markit -tutkimusyhtiön tänään julkistamien alustavien tietojen mukaan euroalueen teollisuuden ostopäällikköindeksi on tammikuussa laskenut 54,7 pisteeseen joulukuun 55,2 pisteestä. Lukema oli silti odotettua hieman parempi, sillä uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa ekonomistit olivat povanneet tälle kuulle 54,4 pisteen lukemaa.

Ostopäällikköindekseissä yli 50 pisteen lukeman tulkitaan kertovan tuotannon olevan kasvussa. Alle 50 pisteen lukema taasen kertoo tuotannon supistuvan.

Palvelualojen ostopäällikköindeksi puolestaan laski 45,0 pisteeseen joulukuun 46,4 pisteestä, kun odotuksissa oli vain 44,5 pisteen lukema.

Euroalueen palvelualat ja teollisuuden yhteen nivova yhdistelmäindeksi laski tammikuussa 47,5 pisteeseen joulukuun 49,1 pisteestä. Odotuksissa oli 47,6 pisteen lukema.

Aiemmin tänään saatiin tietää Saksan talouden pinnistelleen niukasti kasvussa, kun odotuksissa oli vauhdin pysähtyminen kokonaan. Ranskassa talouden tuotanto supistui odotettua enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?