Osakkeiden uskotaan nousevan tänä vuonna 10–15 prosenttia – Ilmarisen johtaja listaa viisi syytä optimismiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osakkeiden uskotaan nousevan tänä vuonna 10–15 prosenttia – Ilmarisen johtaja listaa viisi syytä optimismiin

Markkinoilla uskotaan, että osakkeet kallistuvat tänä vuonna 10–15 prosenttia. Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula kertoo, mitkä syyt ovat taustalla.

14.1. 18:26

Sijoittajilla riittää uskoa osakemarkkinoiden hyvää kehitykseen myös tänä vuonna, arvioi työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Mursula kirjoittaa Ilmarisen verkkosivuilla julkaistussa blogissa, että markkinoilla uskotaan osakkeiden nousevan tänä vuonna 10–15 prosenttia.

Mursulan mukaan tämän positiivisuuden takana on viisi tekijää. Ensinnäkin koronaviruksen aiheuttama pahin ahdinko on takana ja siten vuodesta tulee talouskasvun ja yritysten tuloskasvun näkökulmasta vahvan elpymisen vuosi.

Optimismia luo myös se, että finanssipolitiikka pysyy vahvan elvyttävänä sekä Yhdysvalloissa että euroalueella.

Kolmanneksi inflaation ei uskota karkaavan käsistä eikä koronaviruksen aiheuttama patoutunut kulutuskysyntä ryöpsähdä markkinoille hintoja nostamaan.

Sijoittajat myös ennustavat, että korkotaso pysyy alhaalla. Siten osakkeiden suhteellinen kiinnostavuus ei vähene.

Lisäksi markkinoilla uskotaan, ettei yritysten lisääntynyt velanotto muodostu ongelmaksi.

Mursula huomauttaa, että mikä tahansa poikkeama näihin konsensusoletuksiin aiheuttaa markkinoilla heiluntaa ja mahdollisesti isojakin liikkeitä ylös tai alas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?