Nokialle viisivuotinen jatkosopimus amerikkalaiselta T-Mobilelta – osakekurssi nousee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokialle viisivuotinen jatkosopimus amerikkalaiselta T-Mobilelta – osakekurssi nousee

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoittaa solmineensa yhdysvaltalaisen teleoperaattorin T-Mobilen kanssa viisivuotisen jatkosopimuksen 5g-verkon laajentamisesta, Nokia kertoo tiedotteessaan.

14.1. 12:58

Nokia ei kerro tiedotteessa sopimuksen arvoa, mutta huomauttaa että sen ennakoidut vaikutukset oli huomioitu jo yhtiön lokakuun lopussa esitetyssä näkymäarviossa. Näin ollen tänään julkistettu sopimus ei vaikuta Nokian näkymiin.

T-Mobile puolestaan kertoo verkkosivuillaan, että se on tehnyt usean miljardin dollarin sopimukset Nokian ja Ericssonin kanssa kehittääkseen ja laajentaakseen 5G-verkkoa.

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo tiedotteessa, että sopimus merkitsee pitkäaikaisen yhteistyön jatkumista.

Lundmarkin mukaan laajennettu ja paranneltu 5G-verkko tarjoaa mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia yhä useammalle ihmiselle ja yritykselle.

T-Mobilen teknologiajohtaja Neville Ray sanoo tiedotteessa, että T-Mobilella on jo Yhdysvaltain laajin 5G-verkko.

– Nämä sopimukset pitkäaikaisten kumppaniemme, Nokian ja Ericssonin, kanssa, auttavat viemään meidän 5G-johtajuuden entistä pidemmälle tarjoamalla vielä parempia kokemuksia asiakkaillemme lähivuosina, hän sanoo.

Tilausuutisen jälkeen Nokian kurssi oli nousussa Helsingin pörssissä. Puoli kahteentoista mennessä Nokian osake oli vahvistunut 2,2 prosenttia 3,29 euroon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?