Wolt-kuski Kasperi, 29, keksi kuinka selvitä Helsingin lumikaaoksessa –”Kyllä se osaa ihmisiä vähän hymyilytti” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Wolt-kuski Kasperi, 29, keksi kuinka selvitä Helsingin lumikaaoksessa –”Kyllä se osaa ihmisiä vähän hymyilytti”

Ruokaa kotiin lumeen keskellä, vaikka suksimalla.

Kasperi Korhonen yhdisti huvin ja hyödyn.­

13.1. 15:24

Ruokapalvelu Woltin kuljettajan kekseliäisyys ilahduttaa sosiaalisessa mediassa ja lumen keskellä tarponeita kaupunkilaisia Helsingissä.

Maanantaina Suomen yli vyörynyt lumimyräkkä oli peittänyt kaupungin jalkakäytävät ja kadut. Toini-pyry toi Uudellemaalle lunta kymmeniä senttejä.

Helsingin Hakaniemen torin tienoilla maanantai-iltana liikkunut Wolt-kuljettaja keräsi huomiota kekseliäisyydellään.

Lumisina talvina suksilla on sivakoitu kouluun ja töihin maaseudulla tietysti kautta aikain, mutta perinteisille menovälineille löytyi nyt myös urbaanimpi käyttötarkoitus.

Kuskin yhyttänyt Elle Jaskari ilahtui hyväntuulisen hiihtäjäkuskin näkemisestä ja otti hänestä kuvia.

Kouluhiihto ei innostanut Kasperi Korhosta, mutta nykyään hiihtäminen on kivaa. Viime vuonna turhaan ostetut sukset pääsivät hyvään käyttöön.­

– Arvostan. Työlleen ja asiakkailleen uskollinen, Twitterissä kehuttiin.

– Hätä keinot keksii, twiittaajat kommentoivat kuvaa.

Eräs twiittaaja totesi, ettei olisi nyt mielellään olisi Wolt- tai Foodora-kuski.

Kouluun ja töihin suksilla

Kuski paljastuu Kasperi Korhoseksi, 29. Suksien käytölle löytyy myös luonteva selitys. Korhonen on kotoisin Iisalmesta, joten hiihtäminen on tuttua kouluvuosilta.

– Olin iltalenkillä hiihtämässä kun rupesin miettimään, että menisikö se ruuankuljetus tuossa samassa. Pitihän sitä käydä kokeilemassa hiihtämistä näin, kun harvemmin pääsee kantakaupungissa suksille suoraan kotiovelta.

– Olen minä joskus hiihtänyt kouluunkin, ja viime yönä nyt sitten töihinkin.

Korhosen mukaan ruokalaatikon kanssa hiihtäminen sujui ihan mallikkaasti, tosin ylämäessä pitoa olisi kaivannut lisää. Kaatumisiltakin vältyttiin.

– Kyllä se osaa ihmisiä vähän hymyilytti.

Viivettä kelien takia

Woltin Suomen-maajohtaja Henrik Pankakoski kertoo, että kuljettajilla on ollut muiden liikkujien tapaan vaikeuksia löytää parkkipaikkoja ja liikkuminen on hidastunut.

– Se voi näkyä pienenä tilausten viivästymisenä. Ihmiset ovat kuitenkin olleet todella ymmärtäväisiä.

Pankakosken mukaan vaikeat keliolot näkyvät usein tilauksissa. Kun ihmiset jäävät koteihinsa, ruokaa tilataan ravintoloista herkemmin kotiinkuljetuksina. Mitään iso piikkiä ei Woltissa ole eilen tai tänään tiistaina näkynyt.

Yleisimmin Wolt-kuskit liikkuvat autolla tai pyörillä. Kesällä on joskus nähty myös yksipyöräinen sähköskootterikin.

Suksilla suihkiva kuski voi olla hauska näky, mutta aika on myös rahaa. Keikkoja on tehtävä ja tilaukset saatava perille tavalla tai toisella kelistä riippumatta, jos haluaa tienata.

Wolt-kuljettaja saa tavallisesti palkkionsa kuljettamiensa tilausten perusteella. Palkasta maksetaan myös YEL-vakuutus, auto, polttoaineet ja matkapuhelinlaskut.

Yleensä pyörällä Wolt-keikkaa tekevä Korhonen käy muualla päivätöissä, joten hänelle Wolt-keikat ovat vain tapa hankkia lisätienestejä.

Katso alla olevalta videolta, miltä Helsingissä näyttää Toini-pyryn jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?