Vesa Keskinen teki miljoonakaupat: Jalkapallokentän kokoinen pihamyymälä nousee Tuuriin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vesa Keskinen teki miljoona­kaupat: Jalkapallo­kentän kokoinen piha­myymälä nousee Tuuriin

”Siellä myydään kaikkea, mikä liittyy puutarhaan ja kesään, orvokeista päältä ajettaviin ruohonleikkureihin, mullasta kaasugrilleihin.”

Vesa Keskinen laajentaa Tuurin kyläkauppansa myymälää.

13.1.2021 13:07

Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen osti veljeltään 3 000:n neliön kiinteistön. Kun se lyödään yhteen jo olevien tilojen kanssa, nousee Tuuriin jalkapallokentän kokoinen, 7 000:n neliön pihamyymälä. Siellä myydään puutarha-alan tarvikkeita orvokeista ruohonleikkureihin.

Korona on saanut suomalaiset puuhailemaan entistä enemmän piha- ja puutarhahommissa. Alan myymälät tekivät viime suvena hyvää tulosta. Ennätyksiä rikottiin myös Keskisen kyläkaupassa. Oli laajenemisen paikka.

– Viime vuoden viimeisenä päivänä tein päätöksen, että ostan veljeltäni 3 000:n neliön kiinteistön. Hän oli kaupitellut sitä minulle jo alkuvuodesta ennen koronaa. Silloin en kokenut hankintaa ajankohtaiseksi, Vesa Keskinen kertoo.

– Kauppasumma on liikesalaisuus, mutta puhutaan miljoonista. Lisäksi edessä on mittavat investoinnit kaikkeen muuhun. Investointi vaati lainanoton.

Keväällä uusiin ja vanhoihin tiloihin nousee “Suomen suurin ja paras pihamyymälä”, niin kuin Vesa Keskinen vaatimattomaan tapaansa asian ilmaisee.

– Siellä myydään kaikkea, mikä liittyy puutarhaan ja kesään, orvokeista päältä ajettaviin ruohonleikkureihin, mullasta kaasugrilleihin.

Joulun alla Tuurissa käytiin yt-neuvottelut. Tuloksena oli, että kyläkaupan kaikki noin 350 työntekijää jossain vaiheessa lomautetaan – paitsi Vesa Keskinen.

– Toimitusjohtajaa ei voi lomauttaa, Vesa Keskinen sanoo.

Kun pihamyymälän tilat kaksinkertaistuvat, se ei Keskisen mukaan ole huono seikka lomautusten kannalta.

– Hanke mahdollistaa lukuisten henkilöiden lomautusten helpottamisen. Se tuo lisää työpaikkoja kyläkaupalle ja koko Tuurin lähialueelle, Vesa Keskinen sanoo.

Näihin maisemiin nousee jalkapallokentän kokoinen piha- ja puutarha-alan kauppa. Korona on saanut suomalaiset puuhailemaan pihassa entistä enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?