Tikkurilan hallitus suosittelee PPG Industriesin ostotarjouksen hyväksymistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tikkurilan hallitus suosittelee PPG Industriesin ostotarjouksen hyväksymistä

Hallitus kertoo ottaneensa arvioinnissaan ja suosituksessaan huomioon myös yhtiön vastaanottaman kilpailevaa tarjousta koskevan yhteydenoton.

13.1. 12:01

Maaliyhtiö Tikkurilan hallitus suosittelee yksimielisesti PPG Industriesin tekemää julkista käteisostotarjousta. Tikkurila julkisti hallituksen lausunnon ostotarjouksesta.

Tikkurila ja PPG tiedottivat 18. joulukuuta solmineensa yhdistymissopimuksen, jonka mukaan PPG tekee hallituksen suositteleman vapaaehtoisen julkisen käteisostotarjouksen hankkiakseen kaikki Tikkurilan liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat osakkeet.

Lisäksi PPG ja Tikkurila tiedottivat 5. tammikuuta, että PPG korottaa tarjoamaansa käteisvastiketta 27,75 euroon osaketta kohden, kun se ennen oli 25,00 euroa. Syynä oli Tikkurilan saama kilpailevaa tarjousta koskeva yhteydenotto.

Tikkurilan hallitus on päättänyt suositella yksimielisesti, että yhtiön osakkeenomistajat hyväksyvät ostotarjouksen.

Hallitus kertoo ottaneensa arvioinnissaan ja suosituksessaan huomioon myös yhtiön vastaanottaman kilpailevaa tarjousta koskevan yhteydenoton, mukaan lukien siinä indikoidun arvon.

Hallitus uskoo, että tarjouksentekijän ostotarjousta koskevilla strategisilla suunnitelmilla ei olisi merkittäviä välittömiä vaikutuksia Tikkurilan liiketoimintaan, varoihin, yhtiön työntekijöiden asemaan tai sen toimipaikkojen sijaintiin, lausunnossa sanotaan.

Lisäksi Tikkurilan hallitus katsoo, että yhtiö voi hyötyä tarjouksentekijän täydentävistä tuotteista, kyvykkyyksistä, teknologioista ja asiantuntemuksesta tuodakseen lisäarvoa asiakkaille.

Hallitus toteaa kuitenkin, että ostotarjouksella voi olla vaikutuksia Tikkurilan työntekijöihin erityisesti päällekkäisten toimintojen näkökulmasta.

– Hallitus uskoo, että yhdistymisen lopullisia ja pitkän aikavälin vaikutuksia voidaan arvioida vasta ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen, tiedotteessa sanotaan.

Tarjousvastiketta Tikkurilan hallitus pitää kohtuullisena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?