Twitterin osake vajoaa Trumpin estämisen jälkeen

Sosiaalisen median alustaa ylläpitävän Twitterin osake putoaa New Yorkin pörssin ennakkokaupassa.

11.1.2021 14:13

Tänään on ensimmäinen pörssipäivä sitten Twitterin päätöksen estää pysyvästi Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump alustaltaan. Twitterin mukaan Trumpin viestit palvelussa yllyttivät hänen kannattajiaan väkivaltaiseen toimintaan ja siten rikkoivat alustan sääntöjä.

Ensi viikolla virastaan väistyvä Trump on kautensa aikana profiloitunut hyvin aktiiviseksi Twitterin käyttäjäksi. Estopäätöksen jälkeen jonkin verran Twitter-käyttäjiä on alkanut virrata muun muassa sivuston huomattavasti pienemmälle kilpailijalle Parlerille.

Sunnuntaina Amazon, Google ja Apple päättivät kuitenkin estää Parlerin omilta alustoiltaan. Yhtiöt perustelivat päätöstään sillä, ettei Parler ole moderoinut tai poistanut sisältöä ja viestiketjuja, joissa suunniteltiin uusia väkivaltaisia iskuja Yhdysvaltain poliittisia instituutioita vastaan.

Twitterin osake luisui jopa yli kahdeksan prosentin tahtia. Myös Trumpin estäneen Instagramin omistava Facebook oli laskenut noin kaksi prosenttia. Jo aiemmin eston toteuttanut Snapchat oli heikentynyt noin prosentin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?