Osakkeet jatkavat nousuaan Helsingin pörssissä – Tikkurilan osake ampaisi rajusti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osakkeet jatkavat nousuaan Helsingin pörssissä – Tikkurilan osake ampaisi rajusti

Osakkeet lähtivät laajaan ja reippaaseen nousuun aamulla Helsingin pörssissä. Tikkurila harppasi reippaasti, kun PPG Industries korotti siitä antamaansa ostotarjousta.

7.1. 11:49 | Päivitetty 7.1. 15:36

Osakkeet ovat nousseet tänään laajasti Helsingin pörssissä. Tikkurila on ponkaissut, kun PPG Industries korotti siitä antamaansa ostotarjousta.

Markkinoilla on seurattu tiiviisti Yhdysvaltain poliittista kaaosta ja Georgian senaattoreiden valintaa. Kurssit päätyivät eilisiltana nousuun New Yorkissa ja ylämäki jatkui aamulla Aasiassa, kun ilmeni, että demokraatit saavat niukan enemmistön senaattiin. Lisäksi Yhdysvaltain kongressi vahvisti, että Joe Bidenista tulee maan seuraava presidentti. Tämä lisäsi lisäelvytystä koskevia odotuksia.

Osakkeet ovat nousseet ympäri Eurooppaa. Laaja Stoxx 600 -indeksi oli iltapäivällä kohonnut 0,3 prosenttia. Indeksifutuurit ennakoivat kaupankäynnin alkavan myös Yhdysvalloissa nousevin kurssein.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 15 aikoihin ponnahtanut 2,2 prosenttia 11 180,92 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 oli kiivennyt 2,3 prosenttia.

Etenkin perusteollisuus-, energia- sekä metsä- ja teräsyhtiöiden kurssit olivat nousussa.

Maaliyhtiö Tikkurilan osake oli kallistunut 14,8 prosenttia 28,65 euroon. Yhdysvaltalainen maaliyhtiö PPG Industries on korottanut tarjousvastikkeensa Tikkurilan osakkeesta 27,75 euroon aiemmasta 25,00 eurosta

Korotuksen taustalla on kilpaileva ostotarjous, josta ei kuitenkaan kerrottu tekijää tai tarjouksen suuruutta.

PPG kertoi ostoaikeistaan joulukuun puolivälissä.

Vaihtoa oli kertynyt 412 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta osaketta eli polttoainevalmistaja Nestettä oli 40 miljoonaa euroa. Nesteen osake oli kallistunut 2,9 prosenttia.

Verkkolaitevalmistaja Nokia oli kiivennyt 1,8 prosenttia 3,27 euroon.

Vakuutuskonserni Sammon osake oli ponnahtanut 2,8 prosenttia.

Konepajayhtiö Metso Outotecin osake oli kallistunut 6,0 prosenttia ja teräsyhtiö Outokummun osake 3,1 prosenttia.

Lentoyhtiö Finnairin kurssi oli noussut 3,7 prosenttia. Yhtiö kertoi kuljettaneensa kuljetti joulukuussa 92,0 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin vastaavaan aikaan, mutta 8,8 enemmän kuin marraskuussa.

Suunnitteluyritys Etteplanin kurssi oli harpannut 4,1 prosenttia. Yhtiö tiedotti ostavansa tanskalaisen elektroniikkaan ja ohjelmistoihin erikoistuneen suunnittelu- ja tietotekniikkayhtiö Tekpartnerin, muttei kertonut kauppahintaa.

Metsäkonevalmistaja Keslan osake oli vajonnut 5,4 prosenttia, kun yhtiö varoitti Valko-Venäjän-vastaisten pakotteiden vaikuttavan kielteisesti sen liikevaihtoon tänä vuonna.

Tilitoimistoyhtiö Admicom kertoi, että toimitusjohtaja Antti Seppä jättää tehtävänsä tämän vuoden loppuun mennessä. Yhtiö on aloittanut hänen seuraajansa etsimisen. First North -listalla noteerattu osake oli laskenut 0,4 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?