KFC-kanaketjun piti avata Suomeen jopa 50 ravintolaa, sitten tuli hiljaista – näin kävi suurille suunnitelmille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KFC-kanaketjun piti avata Suomeen jopa 50 ravintolaa, sitten tuli hiljaista – näin kävi suurille suunnitelmille

Pikaravintolaketjun suunnitelmissa on ollut perustaa suomeen jopa 50 ravintolan ketju.

KFC:n tavoitteena oli avata 50 ravintolaa Suomeen.

19.12.2020 14:32

Suunnitelmista huolimatta pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken (KFC) ei ole toistaiseksi laajentunut Suomeen. Pikaruokaketju on etsinyt kumppania Suomesta syksystä 2018 lähtien. Paikallisena kumppanina se on käyttänyt FranCon Groupiin kuuluvaa Ketju.fi Yrittäjäpalvelut -yhtiötä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Ketju.fi:n toimitusjohtaja Mika Pamilo kertoo Taloussanomille, että kiinnostusta KFC:tä kohtaan Suomessa kuitenkin oli.

– Riittävän suuria toimijoita Suomesta löytyi, ja niitä toimitettiin eteenpäin jatkokeskusteluihin ja sopimusneuvotteluihin.

Heidän toimittamiensa kumppanivaihtoehtojen kanssa neuvottelut ovat päättyneet, eikä Pamilo tiedä, jatkaako pikaravintolaketju neuvotteluja muiden tahojen kanssa.

Alun perin ensimmäisen KFC-ravintolan piti aueta 2019. Neuvottelut kuitenkin venyivät.

Syyskuussa 2018 Pamilo kertoi Ilta-Sanomille, että KFC olisi aikeissa laajentaa Suomeen jopa 50 ravintolan voimalla.

Pamilo ei kerro, keiden kanssa neuvotteluja käytiin. Paikallisen kumppanin odotettiin kuitenkin olevan alan suuri toimija, jolla on halua kehittää brändiä ja kokemusta ravintola-alalta.

Vuonna 2018 OP:n analyytikko Niclas Catani arvioi Ilta-Sanomille, että sopivia kumppaneita ei Suomessa ole kovin paljon. Hän kertoi, että vaihtoehtoja voisivat olla esimerkiksi S-ryhmä ja Kotipizza.

Catanin mukaan yksi sopiva vaihtoehto olisi voinut olla myös Restel, joka tekee jo yhteistyötä KFC:n omistajan Yum!-yhtiön kanssa. Restel avasi Suomen ensimmäisen Taco Bell -ravintolan vuoden 2017 lopulla. Yum!-yhtiö omistaa myös Taco Bellin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?