Majesteetillinen näky: Carnival Mardi Gras -loistoristeilijä luovutettiin tilaajalle – katso video ja kuvat laivan sisältä

Aluksen on tarkoitus aloittaa liikennöinti huhtikuussa.

18.12.2020 14:09

Meyer Turun telakka tiedotti torstaina luovuttaneensa 180 000 bruttovetoisuustonnin Mardi Gras -loistoristeilijän maailmaan suurimmalle risteilyoperaattorille Carnival Cruise Linesille.

Meyer Turun mukaan luovutus on tärkeä askel koronakriisin kanssa painivalle telakalle. Alun perin laivan luovutus oli tarkoitus tehdä jo elokuussa, mutta koronan vuoksi valmistumista on jouduttu lykkäämään.

Aluksella on mittaa 340 metriä.

Yhtiön julkaisemalla videolla valtavankokoinen risteilijä lipuu ulos Turun satamasta. Video on kuvattu aiemmin syksyllä laivan meritestauksen yhteydessä. 340 metriä pitkän Mardi Grasin on tarkoitus aloittaa liikennöinti Floridan Port Canaveralista huhtikuussa 2021.

– Mardi Gras on yksi kaikkein ympäristöystävällisimmistä laivoista Pohjois-Amerikan vesille. Olen erittäin ylpeä laivanrakentajien joukostamme ja haluankin kiittää myös julkisesti kaikkia mukana olleita heidän panoksestaan, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo yhtiön tiedotteessa.

Alus käyttää polttoaineenaan LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua, joka on huomattavasti vähäpäästöisempää kuin laivojen perinteisesti käyttämä raskas polttoöljy.

Valtava alus oli komea näky poistuessaan Turun vesiltä.

Vaikuttavan kokoisen Mardi Grasin 19 kannelle mahtuu noin 5200 matkustajaa. Miehistön koko aluksessa on kaksituhatta. Noin 2600 hytin lisäksi tarjolla on 180 eritasoista sviittiä.

Varustamon mukaan pääosin tummansiniseksi maalatulla Mardi Grasilla on ”klassiset laivan linjat”. Aluksen keskiössä on kolmen kannen korkuinen atrium, josta merimaisemaa voi katsella kolmikerroksisen lasiseinän läpi.

  Alukselta löytyy myös maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata. Yläkannelta löytyvän Bolt-nimisen laitteen vaunujen huippunopeus kohoaa 64 kilometriin tunnissa, ja ajaja voi säädellä nopeuden itselleen sopivaksi.

  Alla yksityiskohtia laivan sisustuksesta:

  Atriumista merimaisemaa voi katsella usean kerroksen korkuisesta ikkunasta.

  Hyttejä löytyy moneen lähtöön, perustasosta hulppeisiin sviitteihin.

  Laivan ravintolat ovat täynnä yksityiskohtia.

  Sisustusratkaisuja yhdessä laivan baareista.

  Risteillessä voi vierailla myös kuntosalilla.

  Sisustuselementteihin lukeutuva Fiat.

  Carnival Cruise Line ja Meyer Turku jatkavat yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

  – Arvostamme kumppanuuttamme Meyer Turun kanssa. Mardi Gras’n teknologiat, tilat ja palvelut tekevät tästä aluksesta ainutlaatuisen Pohjois-Amerikassa. Laivanluovutuksen myötä voimme nyt keskittää yhteiset voimavaramme seuraavan sisaraluksen rakentamiseen. Carvival Celebration valmistuu vuonna 2022 Turusta 50-vuotisjuhliimme, Carnival Cruise Linen presidentti Christine Duffy sanoo.

  Juttua muokattu 18.12. klo 14:56: Korjattu tieto, jonka mukaan laiva olisi jo lähtenyt pois Turusta. Jutun yhteydessä kuvattu video on kuvattu aiemmin tänä vuonna.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?