Verottajalta joulu­lahja lukuisille suomalaisille työn­tekijöille – perustellaan vuoden 2020 poikkeuksellisuudella

Satunnaisesta etätyöstä voi keventää verotaakkaa työhuonevähennyksenä 225 euroa.

17.12.2020 22:57

Verottaja ilmoitti juuri joulun alla lukuisille suomalaisille mukavia uutisia: se laajentaa etätyön vähennysoikeutta koskemaan myös satunnaisesti tehtyä etätyötä.

Aikaisemmin näin ei ole ollut. Verottajan mukaan tähän ryhdytään, koska etätyön tekeminen on vuoden 2020 kuluessa ollut poikkeuksellisen laajaa koronavirusepidemian vuoksi.

Satunnaisesta etätyöstä voi keventää verotaakkaa työhuonevähennyksenä 225 euroa. Mikäli etätyötä tekee puolet tai enemmän työpäivien kokonaismäärästä, työhuonevähennys on 900 euroa ja jos tekee etätyötä enintään 50 prosenttia työpäivien kokonaismäärästä, vähennys on 450 euroa.

Työhuonevähennys kattaa muun muassa sähköt, valon, lämmön ja työhuoneen vuokran ja vähennys on henkilökohtainen, eli molemmat puolisot voivat hakea vähennystä, jos tekevät etätöitä.

Työhuonevähennyksen sijaan palkansaaja voi vähentää työtilasta aiheutuneet todelliset kulut, jos työhön liittyy huomattavasti kotona tehtävää työtä. Vähennyskelpoisia menoja voivat olla esimerkiksi kalusteet, kuten työpöytä ja -tuoli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?