Tässä ovat joulun hittilahjat: robotti-imureita, pelikonsoleita, kiertoilmakypsennin, kestovihta... - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tässä ovat joulun hittilahjat eri hintaluokissa – yksi tuote häviää sekä Verkkokauppa.comin että Citymarketin hyllyistä

Kotiin panostaminen jatkuu myös joulusesonkina.

Muun muassa tällaisia tuotteita löytyy monen suomalaisen joululahjakääreistä.­

18.12.2020 7:06

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan tutkimuksen mukaan tänä vuonna yleisin joululahjoihin käytettävä summa on 50–100 euroa ja toiseksi yleisin 101–200 euroa. Kumpaankin luokkaan kuuluu noin viidesosa suomalaisista.

Hintaopas ennustaa tämän joulun suosituimmiksi tuotekategorioiksi pelejä ja pelikonsoleita, urheilukelloja ja robottipölynimureita.

Yksittäisistä tuotteista suurta suosiota ennustetaan etenkin Apple iPhone 11 -puhelimelle, Apple AirPods Pro -kuulokkeille ja Polar Ignite -urheilukellolle.

Hintaoppaan ennustus joulun 2020 suosituimmista tuotekategorioista

 1. Pelit & Pelikonsolit

 2. Sykemittarit & urheilukellot

 3. Robottipölynimurit

  Hintaoppaan ennustus joulun 2020 suosituimmista elektroniikkatuotteista

  1. Apple iPhone 11

  2. Apple AirPods Pro -kuulokkeet

  3. Polar Ignite -urheilukello

  4. Roborock S5 Max -robottipölynimuri

  5. Sony PlayStation 4 Slim 500GB -pelikonsoli

  6. JBL Charge 4 -kannettava kaiutin

  7. Nintendo Switch -pelikonsoli

  8. Polar Grit X -urheilukello

  9. iRobot Roomba S9 Plus -robottipölynimuri

  10. Samsung Galaxy Tab

  Hintaopas kutsuu itseään puolueettomaksi hintavertailupalveluksi. Sen palvelu kattaa kaikki verkkokaupat, myös ne, jotka eivät ole sen asiakkaita. Järjestys määräytyy hinnan mukaan.

  Yleensä hintavertailupalvelut tekevät tulosta joko keräämällä rahaa yrityksiltä tai mainostuloin.

  Hintaoppaan tutkimus toteutettiin marraskuun alussa. Siihen vastasi tuhat 18–75-vuotiasta ja otos kiintiöitiin edustavaksi.

  Sykemittari on suosittu ja sopivan hintainen lahja.­

  Verkkokauppa.com ennakoi, että koko koronavuonna lisääntynyt panostus kodissa viihtymiseen näkyy myös joululahjoissa. Elektroniikkatuotteilla ja keittiötarvikkeilla on kysyntää.

  Jo aiemmin tänä vuonna Verkkokauppa kertoi, että muun muassa sähköpöydät, näytöt ja kirkasvalolamput ovat suosittuja tuotteita.

  Verkkokaupan ennustus joulun 2020 suosituimmista tuotealueista

  1. Pelit ja pelitarvikkeet

  2. Lelut

  3. Pölynimurirobotit

  4. Pienkoneet

  5. Keittiötarvikkeet

  Verkkokaupan ennustus joulun 2020 suosituimmista joululahjoista

  1. Airpods Pro

  2. Kiertoilmakypsennin (Airfryer)

  3. Nintendo Switch

  4. Joulumakeiset, esim. isot konvehtirasiat

  5. Lihashuoltovasara

  – Nyt ostetaan kuulokkeita, pelikoneita ja kaikenlaiseen hifistelyyn liittyviä tuotteita lahjoiksi. On se sitten interaktiivinen Baby Yoda, Fiskarsin pannusetti tai meikkipeili LED-valoilla. Verkkokauppa.comin viestintäpäällikkö Lauri Kutila kuvaa sähköpostitse.

  Yhdeksi yllättäväksi suosikkituotteeksi hän nostaa Relax-kestovihdan.

  – Joululomatkin vietetään tänä vuonna omissa kodeissa, ja lahjat ovat sellaisia, että niistä voi ottaa ilon irti jo aattona. Vaikka sitten huitomalla itseään kestovihdalla saunassa!

  Hänen mukaansa myös videopelaamisen suosio on noussut koronavuonna.

  – Yhä useampi haluaa vapaa-ajalla seikkailemaan pelien maailmoihin.

  Myös Keskossa ollaan samoilla linjoilla edellisten kanssa.

  Citymarketin listauksessa noin 30 euron budjettiluokassa suosikkijoululahjoihin kuuluvat muun muassa jouluruusu, samppanjan värinen saunakiulu, Sidosteen pörrösukat, lautapelit ja kirjat.

  Kestovihdan odotetaan löytävän tiensä pukinkonttiin.­

  50–100 euron luokassa hittilahjoja ovat Pentik Pastelli pussilakanasetit, JBL:n nappikuulokkeet ja Swiss Diamond paistokasari.

  Yli sadan euron budjetissa korostuvat myös kodin viihtyvyyteen liittyvät tarvikkeet: Beurerin Jooga- ja venyttelymatto JBL PartyBox On-The-Go bluetooth-kaiutin ja Philips HD9260/90 Airfryer XL -kiertoilmakypsennin.

  – Odotamme lisääntyneen kotoilun näkyvän myös joulukaupassa. Hittituotteiksi povaamme perheen yhdessäoloon liittyviä tuotteita, kuten esimerkiksi lautapelejä. Kotoilun merkitys näkyy myös lisääntyneenä kiinnostuksena viihteeseen ja kodin sisustukseen, K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki pohtii.

  – Yksittäiseksi hittituotteeksi povaamme lihashuoltovasaraa ja ruoanvalmistukseen liittyviä tuotteita. Viime vuonna isot tontut olivat suurmenestys ja olemme nyt satsanneet niihin paljon.

  Hintaoppaan tutkimuksen mukaan jopa joka kolmas aikoo ostaa osan joululahjoista vasta joulun jälkeen.

  Kolmannes vastaajista ostaa lahjat on joulukuun alkupuolella. Se onkin tutkimuksen suosituin ajankohta. Lähes yhtä moni, 32 prosenttia, hankkii joululahjat hyvissä ajoin kuukaudesta kahteen kuukauteen ennen aattoaamua.

  – 29 prosenttia vastaajista suunnittelee ostavansa kaikki joululahjat tai osan joululahjoista vasta joulun jälkeisistä alennusmyynneistä. Taustalla on varmasti toive tehdä hankintoja edullisempaan hintaan. Viime vuonna joulukuun suosituimpana ostospäivänä Hintaoppaassa näkyi 15. joulukuuta, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.

  Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkavat perinteisesti heti 25. joulukuuta. Keskimääräinen alennusprosentti jää esimerkiksi tapaninpäivänä kuitenkin vaatimattomaksi, sillä se ei Matinvesi-Bassetin mukaan yllä esimerkiksi Black Fridayn tasolle.

  Vallitsevan koronakriisin takia lähes puolet tutkimuksen vastaajista, 43 prosenttia, haluaa suosia kotimaisia kauppoja, tuotteita tai palveluita. 5 prosenttia ei aio suosia kotimaista ja 34 prosenttia ostaa sieltä, mistä saa halvimmalla.

  9 prosenttia tutkimuksen vastaajista aikoo jättää lahjat kokonaan ostamatta.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?