SOK:n uusi pääjohtaja on Hannu Krook – tällainen on yllätysnimi S-ryhmän johtoon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SOK:n uusi pääjohtaja on Hannu Krook – tällainen on yllätysnimi S-ryhmän johtoon

SOK ilmoitti Taavi Heikkilän seuraajasta keskiviikkona.

SOK:n vasta valittu pääjohtaja.

16.12.2020 13:15 | Päivitetty 16.12.2020 13:45

Kaupparyhmä SOK:n uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Hannu Krook.

SOK:n hallintoneuvosto päätti valinnasta keskiviikkona alkuiltapäivällä.

Hän aloittaa tehtävässään vuoden alussa.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkaraisen mukaan Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana ”vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin”.

– Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä. Hannu on johtanut hyvin erilaisia yrityksiä läpi vaihtelevien haasteiden huolehtien samalla henkilöstötyytyväisyydestä. Se on iso meriitti, Pikkarainen sanoi tiedotteessa.

Krook on syntynyt vuonna 1965. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1992 pääaineena kansainvälinen markkinointi.

Liike-elämästä paljon kokemusta

Ennen Varuboden-Oslaa Krook työskenteli toimitusjohtajana perheyritys Oy Otto Brandtissa, Cola Cola Juomat Oy:ssä, Soneralla sekä kriisiyhtiö Tiimarin toimitusjohtajana 2009–2011.

Krook näkee ”osuuskaupparyhmän valtiksi asiakkuuden ja omistamisen välisen yhteyden, jonka kilpailuedussa on edelleen kirkastettavaa”.

Ryhmän suurinta liiketoiminta-aluetta, marketkauppaa, Krook haluaa kehittää edelleen kasvun turvaten ja markkinaosuuksia vahvistaen, SOK tiedotti.

– Data ja digitalisaatio ovat kaksi asiaa, joissa meillä on ryhmänä vielä paljon lunastamatonta potentiaalia. Tämä koskee kaikkia toimialoja ruokakaupoista hotelleihin. Aivan akuutisti katse pitää kääntää korona-ajan runteleman matkailu- ja ravitsemiskaupan toipumiseen, Krook sanoi.

Krook toimi myös SOK:n hallituksessa, ja hänet valittiin varapuheenjohtajaksi vuoden 2018 alusta. Hänellä on ollut merkittävä asema S-ryhmän strategisten tavoitteiden kehittämisessä.

Kesäkuussa Krook sai kauppaneuvoksen arvonimen.

Elokuun lopussa SOK:n väistyvä pääjohtaja Taavi Heikkilä yllätti ilmoittamalla irtisanoutumisestaan.

Heikkilä perusteli eroa sillä, että SOK oli hänen kaudellaan saavuttanut kaikki tavoitteet, jotka Heikkilä oli itselleen asettanut.

Heikkilä ehti toimia 33 vuotta S-ryhmän johtotehtävissä ja seitsemän vuotta pääjohtajana.

Krookin nimitystä voidaan pitää pienenä yllätyksenä. Yhtenä vahvana nimenä veikkailuissa oli kenttäjohtaja Arttu Laine, Heikkilän varamies.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?