Nainen vaihtoi vaatteiden hintalaput Stockmannilla – kanta-asiakaskortin käyttö käräytti petoksesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nainen vaihtoi vaatteiden hintalaput Stockmannilla – kanta-asiakaskortin käyttö käräytti petoksesta

Liikkeessä alettiin selvittää asiaa, kun sovituskopin lattialta löytyi seuraavana aamuna irtonainen hintalappu.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi hintalaput vaihtaneelle naiselle päiväsakkoja.­

2.12.2020 12:11

43-vuotiaan naisen hintalapputemppu Stockmannilla Espoossa toi sakkotuomion lievästä petoksesta.

Nainen oli ottanut vaaterekistä beigen ja mustan neuletakin, ja vaihtanut niiden hintalaput keskenään sovituskopissa ollessaan.

Sen jälkeen hän oli marssinut kassalle ja ostanut 109 euron arvoisen neuleen halvemman hinnalla, eli 51,60 eurolla.

Stockmannilla alettiin selvittää asiaa, kun sovituskopin lattialta löytyi seuraavana aamuna irtonainen hintalappu.

Hintalapun perusteella pystyttiin selvittämään, että kyseessä oli ollut beige Sandin neuletakki. Sen jälkeen Stockmannilla ryhdyttiin haarukoimaan valvontakameranauhoilta sitä, ketkä kaikki olivat sovittaneet kyseistä vaatetta edellispäivänä.

Videotallenteelta näkyi, kuinka 43-vuotias nainen meni neuletakkien kanssa sovituskoppiin. Tallenteelta näkyi myös se, että beigen neuleen hintalapussa oli erivärinen tarra sen jälkeen, kun nainen tuli kopista ulos.

Ratkaiseva virhe oli kuitenkin kanta-asiakaskortin käyttö. Stockmannilla pystyttiin selvittämään, että sama nainen oli jatkanut matkaansa toiselle osastolle, jossa hän oli käynyt palauttamassa tuotteita ja käyttänyt samalla kanta-asiakaskorttiaan. Naisen henkilötiedot tulivat ilmi.

Nainen tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 15 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 90 euroa. Lisäksi hänen on korvattava Stockmannille hintalappuvaihdoksesta aiheutunut 46,29 euron taloudellinen vahinko ja rikoksen selvittelykuluina 231 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?