Yli 230 vuotta vanha tavarataloketju lopettaa toimintansa Britanniassa – ostajaa ei löytynyt

Brittiläinen tavarataloketju Debenhams lopettaa toimintansa, koska sille ei löytynyt ostajaa.

Nainen käveli Debenhams-tavaratalon sisäänkäynnin ohi Lontoossa 1. joulukuuta.

1.12.2020 15:47

Yli 230 vuotta vanha Debenhams on neuvotellut tavaratalojensa myymisestä urheiluvaateketju JD Sports Fashionille, mutta JD Sports ilmoitti tänään vetäytyvänsä neuvotteluista.

Debenhams kertoo tiedotteessaan, että yrityskaupan kariuduttua sillä ei ole nykyisessä koronapandemian leimaamassa liiketoimintaympäristössä muuta mahdollisuutta kuin aloittaa toimintansa alasajaminen ja yrittää etsiä ostajia osalle liiketoimintaa. Yhtiö aikoo pitää tavaratalonsa auki joulunsesongin ajan.

Debenhamsin rahoittajat ottivat yhtiön haltuun viime vuonna ylivelkaantumisen takia. Yhtiö hakeutui yrityssaneerausta vastaavaan tilaan huhtikuussa.

Britannian kaupanalan toinen jättiläinen, liikemies Philip Greenin Arcadia Group ajautui samanlaiseen yrityssaneeraukseen puolestaan myöhään eilen maanantaina. Arcadia aloittaa nyt yrityksensä toimintansa pelastamiseksi.

Arcadia Group on tunnettu muun muassa Topshop, Topman ja Dorothy Perkins -muotiketjuista. Arcadia on ollut Debenhamsin suurin yhteistyökumppani tavaratalojen sisäisissä myymälöissä.

Arcadia kertoi tiedotteessaan, että koronapandemia ja sen leviämisen estämiseksi tehdyt rajoitukset ovat vaikuttaneet rankasti sen muotiketjujen myyntiin.

Arcadialla on 13 000 työntekijää ja Debenhamsilla 12 000. Niillä on yhteensä noin 600 myymälää Britannian ostoskaduilla ja -keskuksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?