Trump innoissaan ”pyhästä” luvusta, joka saavutettiin nyt ensimmäistä kertaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Trump innoissaan ”pyhästä” luvusta, joka saavutettiin nyt ensimmäistä kertaa

Dow Jones rikkoi 30 000 pisteen rajan pörssissä.

New Yorkin pörssi sijaitsee Wall Streetillä.­

25.11.2020 2:29

Yhdysvaltain osakemarkkinoilla suuryhtiöiden Dow Jones -indeksi kipusi tiistaina uuteen ennätykseen, kun se rikkoi 30 000 pisteen rajan ensimmäistä kertaa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Sijoittajat odottavat talouden elpyvän ensi vuonna hyvien koronarokoteuutisten myötä, ja presidentinvaalit Joe Bidenille hävinnyt istuva presidentti Donald Trump näytti viimein vihreätä valoa virallisen vallansiirtoprosessin käynnistämiseksi.

Lisäuskoa toi tieto siitä, että Bidenin ehdokas valtiovarainministeriksi on maan keskuspankin Fedin pääjohtajana vuosina 2014–2018 toiminut Janet Yellen. Nimitys voi siirtää fokuksen taisteluun kasvavaa taloudellista eriarvoisuutta vastaan.

Koronarokote saattaa olla saatavilla vielä ennen vuoden loppua, ja S&P 500 näyttääkin pääsevän parhaaseen kuukausilukemaan sitten huhtikuun. Dow Jones vahvistui 1,54 prosenttia 30 046,24 pisteeseen. S&P 500 eteni 1,62 prosenttia ja teknologian Nasdaq 1,31 prosenttia.

Republikaanien Donald Trump ei ole vielä myöntänyt vaalitappiota demokraattien Joe Bidenille.­

– Vaalirintamalla epävarmuus on hieman vähenemässä, markkinat vaikuttavat suhtautuvan melko myönteisesti ilmoitukseen Yellenistä. Näyttää kuin olisi yksi vanhoista hyvistä päivistä, jolloin kaikki asiat nousevat hieman ylemmäksi, Bairdin sijoitusstrategia-analyytikko Ross Mayfield kommentoi.

– Jos vuosi 2020 on osoittanut meille jotakin, niin osakemarkkinoilla on mahtava kyky katsoa huonojen uutisten ohi, jos horisontissa näkyy aurinko.

Vaikka 30 000 pisteen raja on iso psykologinen merkkipaalu, ammattisijoittajille sen merkitys on paljon vähäisempi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Trump kutsui 30 000 pisteen rajaa ”pyhäksi” luvuksi ja hehkutti sen olevan hänen hallintonsa rokoteponnistelujen ansiota. Presidentti sanoi, että edistyminen on ollut ”aivan uskomatonta”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?