Veronpalautuksille uusi maksupäivä – koskee 100 000 suomalaisen palautuksia ensi kuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Veronpalautuksille uusi maksupäivä – koskee 100 000 suomalaisen palautuksia ensi kuussa

Muutoksen takia veronpalautus ei ole välttämättä tilillä heti aamusta, Verohallinnosta varoitetaan.

24.11.2020 11:55

Veronpalautusten maksupäivät aikaistuvat. Tästä eteenpäin veronpalautukset maksetaan kuukauden 3. päivä tai sitä sitä seuraavana arkipäivänä.

Aiemmin maksupäivä oli kuukauden 4. päivä.

Muutos vaikuttaa ensi kuun veronpalautuksiin, jotka maksetaan torstaina 3. joulukuuta.

Joulukuussa veronpalautuksia saa noin 100 000 ihmistä.

– Joulukuusta eteenpäin maksamme veronpalautukset kuukauden kolmas päivä, jos päivä on arkipäivä. Muutoksen myötä veronpalautus ei välttämättä tule tilille ihan heti aamusta, vaan summa voi tulla maksuun vasta myöhemmin päivän aikana. Siksi toivomme palautusten saajilta malttia, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Viime vuodesta alkaen veronpalautusten maksupäivät ja mätkyjen eräpäivät ovat olleet eri ihmisillä eri aikaan. Nykyisin veronpalautuksia maksetaan heinä–joulukuussa. Suurin osa henkilöasiakkaista on saanut veronpalautuksensa jo elo- tai syyskuussa.

Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä tämän kuun lopussa. Uudella sopimuskaudella valtion maksuliikennepalveluiden toimittajaksi on valittu Danske Bank ja Nordea.

– Jos olet tallentanut verkkopankissasi Verohallinnon OP:n tilinumeron maksupohjaan tai vastaanottajien saajaluetteloon, kannattaa tieto poistaa. Huolehdi, että maksat verot joulukuusta alkaen Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille, Juha Villman sanoo.

Jos haluaa saada joulukuun veronpalautukset ajoissa, tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään 26. marraskuuta eli torstaina. Tämä koskee asiakkaita, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinumeroaan Verohallinnolle tai jos aiemmin ilmoitettu tili ei ole enää käytössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?