Sähköautot vetivät nousua New Yorkin pörssissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sähköautot vetivät nousua New Yorkin pörssissä

Osakekurssit päätyivät eilen New Yorkissa perjantaista kalliimmiksi. Päivän mittaan keskeiset indeksit huojuivat edellisen päätöksen molemmin puolin, kun sijoittajat puntaroivat rokoteuutisten ja koronapandemian leviämisen vaikutusten välillä.

24.11.2020 9:32

Suurten yhtiöiden Dow Jones -indeksi nousi 1,1 prosenttia 29 594 pisteeseen. Laaja S&P 500 kohosi 0,6 prosenttia ja teknologiayhtiöiden Nasdaq 0,2 prosenttia.

Lääkeyhtiöt Pfizer ja Biontech hakivat perjantaina koronavirusrokotteelleen nopeaa hyväksyntää Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolta. Pfizerin osake oli ensin nousussa, mutta lopulta se laski 0,6 prosenttia. Biontechin osake kallistui 2,3 prosenttia.

Rokotekehittäjä Modernan kurssi puolestaan kiipesi 3,5 prosenttia huolimatta raporteista, joiden mukaan yhtiön toimitusjohtaja Stephane Bancel myi osakkeita keskimäärin 1,7 miljoonalla dollarilla kaksi päivää rokotetutkimuksen tulosten julkaisun jälkeen.

Sähköautovalmistaja Tesla vahvistui 6,6 prosenttia 521,85 dollariin. Analyytikkoyritys Wedbush uskoo, että Tesla saavuttaa toimitustavoitteensa vuoteen 2023 mennessä ja nosti osakkeen tavoitehinnan 560 dollariin 500 dollarista.

Myös muiden sähköautojen valmistajien osakkeet harppasivat. Xpengin kurssi pomppasi 34 prosenttia ja Nion ja Li Auton kurssit kiipesivät 13–15 prosenttia. Nikola ponnahti hieman yli 10 prosenttia.

Lentokonevalmistaja Boeing ja öljy-yhtiöt Exxon ja Chevron kallistuivat 6–7 prosenttia.

Taksiyhtiöt Uber ja Lyft ovat tehneet Yhdysvaltain liittovaltion kanssa 810 miljoonan dollarin sopimukset, joiden ansiosta niistä tulee yksi matkustusvaihtoehto valtion työntekijöille. Kummankin osake nousi 3,3 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?