STT valitsi toimitus­johtajakseen myyntiosaaja Kimmo Laaksosen – ”Hyvä, laadukas sisältö ei kuole” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

STT valitsi toimitus­johtajakseen myyntiosaaja Kimmo Laaksosen – ”Hyvä, laadukas sisältö ei kuole”

Laaksonen uskoo, että hänellä on paljon annettavaa talousvaikeuksista kärsineen yhtiön kehittämisessä.

STT:n uusi toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen.­

20.11. 16:24

Suomen Tietotoimiston uusi toimitusjohtaja on myyntiin orientoitunut liiketoimintaosaaja. STT:n hallitus valitsi perjantaina tehtävään Kimmo Laaksosen.

Laaksosella on laaja kokemus myynti-, markkinointi- ja johtotehtävistä. Media-ala tuli hänelle tutuksi, kun hän toimi 2010–2015 Kärkimedian toimitusjohtajana.

Laaksonen aloittaa STT:llä joulukuun alussa. Hän korvaa toimitusjohtajana Kimmo Pietisen, joka ilmoitti elokuussa jättävänsä tehtävänsä sovitun aikataulun mukaisesti. Pietinen tuli STT:n toimitusjohtajaksi toissa vuoden syksyllä.

– Kimmo Laaksonen on vahva liiketoimintaosaaja, jolla on erittäin laaja verkosto mediassa sekä hyvä näkemys asiantuntija-organisaation johtamisesta ja myynnin kehittämisestä, STT:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta sanoo.

Mediamarkkina kiinnostaa

Turkulaislähtöinen Laaksonen, 52, on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänellä on neljä lasta ja kaksi lastenlasta.

Työuransa aikana hän on ollut johtotehtävissä muun muassa Ericssonilla ja Elisalla. Viimeksi hän oli toimitusjohtajana prosessiputkistoja tuottavalla RST-Teamilla. STT:tä hän lähtee johtamaan innolla.

– Olen nähnyt monta toimialaa, mutta mediamarkkina on ominta meikäläistä, Laaksonen kertoo.

– Jos katsotaan STT:n roolia ja merkitystä yhtenä vanhimmista uutistoimistoista maailmassa, haluan olla tekemässä kaikkeni sen eteen, että yhtiö tulevaisuudessakin voi hyvin.

Laaksonen sanoo tuovansa STT:lle erityisesti myynnin osaamista ja kokee, että hänellä on paljon annettavaa yhtiön kehittämisessä.

Uutistoiminta yhä tappiollista

Kuten monilla muillakin medioilla, STT:n viime vuosia ovat sävyttäneet taloudelliset vaikeudet. Parin viime vuoden aikana taloustilanne on kohentunut, mutta STT:n uutisliiketoiminta on kuitenkin yhä raskaasti tappiollista.

Perusuutispalvelun ja kuvatoimisto Lehtikuvan lisäksi STT:hen kuuluu myös STT Viestintäpalvelut, joka on tehnyt voittoa. STT:n suurin omistaja on 75,4 prosentin osuudella Sanoma Media Finland.

Viime vuonna STT:lle myönnettiin kertaluontoinen 1,5 miljoonan euron valtiontuki. Tukea aiottiin antaa myös tänä vuonna, ja kesäkuun lisätalousarviossa oli 2,5 miljoonan euron suuruinen kansallinen uutistoimistotuki.

Lokakuussa kuitenkin selvisi, että liikenne- ja viestintäministeriö perääntyi tuen esittämisestä, koska ei uskonut STT:n liiketoiminnan muuttuvan kannattavaksi.

Laaksonen ei ole vielä syventynyt STT:n talouslukuihin, mutta uskoo, että potentiaalia uusiin asiakkuuksiin on.

Laaksonen tuntee median myllerryksen aiheuttamat vaikeudet hyvin, mutta kertoo uskovansa, että tarve hyvälle sisällölle ei ole katoamassa.

– Tärkein asia on, että hyvä, laadukas sisältö ei kuole. Varsinkin tässä ajassa, kun tietyistä kanavista huudetaan fake newsiä enemmän kuin mitään järkevää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?