Peltinen paloauto ei koskaan saapunut – Tori.fi:ssä ostajia huijanneelle sakkoja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Peltinen paloauto ei koskaan saapunut – Tori.fi:ssä ostajia huijanneelle sakkoja

Oikeus totesi, että mies oli lyhyehkön ajan sisällä toistanut petollista menettelyään, joten kyse ei ollut vailla suunnitelmallisuutta tehdyistä teoista.

20.11. 13:08

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin miehen, joka jätti toistuvasti ostajille toimittamatta näiden netistä tilaamia tavaroita. Eräs ostaja ei esimerkiksi koskaan saanut peltistä paloautoa, josta oli maksanut 50 euroa. Lähes saman summan oli maksanut myös toinen ostaja, joka ei saanut tilaamiaan merkkiaterimia ja -kauhaa.

Rikokset tapahtuivat viime ja toissa vuonna. 32-vuotias mies kauppasi tavaroita Tori.fi-sivustolla.

Oikeus totesi, että mies oli lyhyehkön ajan sisällä toistanut petollista menettelyään, joten kyse ei ollut vailla suunnitelmallisuutta tehdyistä teoista. Hän oli tuomion mukaan erehdyttänyt kuutta eri uhria Tori.fi:ssä, mikä on myös omiaan heikentämään ihmisten luottamusta yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin.

Oikeus tuomitsi miehen perjantaina neljästä petoksesta ja kahdesta lievästä petoksesta 60 päiväsakkoon. Tämä tarkoittaa hänen tuloillaan maksettavaa 360 euroa. Hänet myös määrättiin korvaamaan uhrien ostokset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?