Teslalle tärkeä merkkipaalu – osake villissä nousussa

Sähköautonvalmistaja Teslan osake pääsee mukaan S&P 500 -indeksiin.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

Sähköautoja valmistavan Teslan osake pääsee mukaan S&P 500 -indeksiin 21. joulukuuta alkaen. Kovassa nosteessa ollut ja markkina-arvoltaan jo yli 400 miljardiin dollariin kivunnut Tesla tulee olemaan yksi arvokkaimmista yhtiöistä jotka on otettu mukaan laajasti seurattuun osakemarkkinaindeksiin.

Kyseessä on merkittävä voitto Teslan kiistellylle toimitusjohtajalle Elon Muskille. Uutinen sai yhtiön osakkeen 14 prosentin nousuun New Yorkin pörssissä maanantaina. S&P 500 -indeksiin mukaan pääseminen tarkoittaa, että indeksiin sidotut sijoitusrahastot joutuvat myymään listalla jo olevien yritysten osakkeita yli 50 miljardilla dollarilla ja ostamaan tilalle Teslan osakkeita.

Amerikkalaisen Teslan arvo noussut vuoden 2020 aikana peräti 450 prosentilla ja yhtiö on noussut maailman arvokkaimmaksi autonvalmistajaksi Toyotan, Volkswagenin ja General Motorsin ohi. Teslan tuottamien autojen määrä on kuitenkin edelleen vain murto-osa perinteisistä autonvalmistajista, ja monet sijoittajat ovat varoittaneet yhtiön osakkeen voivan olla hintakuplassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?