Minna Parikka palauttaa Business Finlandilta saamansa koronatuen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Minna Parikka palauttaa Business Finlandilta saamansa koronatuen

Kenkäsuunnittelija Minna Parikan saama tuki herätti ihmetystä, sillä hän on kertonut lopettavansa yritystoiminnan.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka on päättänyt lopettaa yritystoimintansa ja hakevansa uusia haasteita.­

11.11.2020 15:31 | Päivitetty 11.11.2020 18:54

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka kertoo palauttavansa Business Finlandilta keväällä saamansa 100 000 euron koronatuen kokonaan. Parikka kertoo asiasta Taloussanomille, perustellen päätöstä asian aiheuttamilla negatiivisilla reaktioilla.

Parikan yritys oli hakenut tukea erityisesti kivijalkakaupan ja nettikaupan välisen siirtymän ketteröittämiseen. Yritys ehti nostaa kehittämisrahasta 70 000 euroa. Parikan mukaan tuen myötä nettikauppa saatiin hyvään liitoon ja asiakkaat saatiin siirtymään nettikaupan puolelle.

– Tuesta oli todella suuri apu, hän totesi aiemmin Taloussanomille.

Tuki on herättänyt keskustelua, sillä Parikka kertoi aiemmin tällä viikolla lopettavansa yrityksensä toiminnan kokonaan. Myös maailmatähdille kenkiä suunnitelleen yrityksen talous on ollut hyvässä kunnossa, jonka vuoksi lopettamispäätös oli yllätys.

Parikan mukaan päätöksen taustalla ovat henkilökohtaiset syyt, eikä hän tiedä vielä tarkasti mitä aikoo tulevaisuudessa tehdä. Parikan mukaan hän ei ollut vielä tehnyt lopettamispäätöstä hakiessaan Business Finlandin tukea keväällä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Parikka kommentoi tukea myös tiedotteessa keskiviikkona.

Hän kertoi, että on lopettamisuutisen julkistuksen jälkeen saanut kritiikkiä tuen nostamisesta. Parikan mukaan tuen hakemisen aikaan päätöstä lopettamisesta ei ollut vielä tehty, vaan yhteistyömalleista käytiin keskustelua eri tahojen kanssa.

– Tilanne näytti todella tiukalta ja tulevaisuus epävarmalta koronan takia, joten haimme yritykselle tukea ja saimme sen. Kiitos tuen yritys pystyi reagoimaan kiperään tilanteeseen, kun kivijalkaliike jouduttiin sulkemaan keväällä kahdeksi kuukaudeksi, hän kirjoitti tiedotteessa.

Business Finlandin tuen avulla yritys sai asiakkaat siirtymään nettikauppaan ja onnistui kasvattamaan myyntiä. Parikan mukaan 70 000 euron palauttaminen oli silti kohtuullista, vaikkakin ”yritys tulee maksamaan veroina saadun tuen summan moninkertaisena takaisin”.

Yrityksen liikevoitto oli tammikuusta syyskuulle 550 000 euroa, josta maksetaan tulovero. Maanantaina kun yritys tiedotti lopettamisesta, nettikaupan varasto myytiin loppuun. Vuorokauden myynti ampaisi 1,3 miljoonaan euroon, josta maksetaan valtiolle arvonlisävero ja tulovero, hän selvittää.

Parikka korostaa, että yritys on aina maksanut kaikki verot Suomeen, myös kansainvälisestä kaupasta, työllistänyt paljon ja ostanut muilta suomalaisyrityksiltä palveluja.

Lisäys kello 17.17: Juttua täydennetty Parikan kommenteilla tiedotteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?