Rokoteralli loiveni Helsingin pörssissä – Finnairin vauhti säilyi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rokoteralli loiveni Helsingin pörssissä – Finnairin vauhti säilyi

Helsingin pörssissä on tänään käyty osakekauppaa huomattavasti loivemmassa nousussa kuin eilen rokoterallissa, kun sijoittajilla on ollut aikaa sulatella koronarokoteuutista tarkemmin.

Finnairin matkustajakoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä.­

10.11.2020 15:57

Nousukärjessä on tänäänkin kiitänyt lentoyhtiö Finnair, jonka kilpailijaa Norwegiania uhkaa konkurssi.

Yleisindeksi OMXH oli kello 15 jälkeen noussut 0,6 prosenttia 10 506,95 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25-indeksi oli noussut 0,7 prosenttia.

Muualla Euroopassa pörssit olivat samaan aikaan pääosin nousussa ja Euroopan laaja Stoxx 600 -indeksi oli kohonnut iltapäivällä 0,6 prosenttia. Wall Street oli avaamassa indeksifutuurien perusteella laskuun.

Viikko alkoi eilen vahvasti. Helsingin yleisindeksi nousi eilen 3,6 prosenttia ja vaihdetuimmat osakkeet 3,8 prosenttia sen jälkeen, kun lääkeyhtiö Pfizer tiedotti läpimurrosta koronarokotteensa kehityksessä.

Vaihtoa oli tänään iltapäivällä kertynyt 394 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli hissivalmistaja Konetta oli 43 miljoonaa euroa. Koneen osake oli laskenut 2,4prosenttia.

Muualla vaihtokärjessä verkkolaiteyhtiö Nokia oli noussut 1,8 prosenttia 3,15 euroon ja vakuutuskonserni Sampo 3,5 prosenttia.

Lentoyhtiö Finnairin kurssinousu oli kiihtynyt 24,7 prosenttiin. Osake nousi jo eilen 27,0 prosenttia Pfizerin rokoteuutisen ja Norwegianin kassavaikeuksien johdosta. Norjan hallitus päätti eilen olla myöntämättä Norwegianille uutta avustuspakettia.

Koronasta ja kotoilusta hyötyneistä yhtiöistä laskussa olivat tänäänkin kauppakonserni Kesko (-5,4 %) sekä peliyhtiöt Rovio (-2,5 %) ja Remedy (-2,6 %).

Ravintolayhtiö Noho Partnersin tulos laski heinä–syyskuussa rajusti vuodentakaiseen verrattuna, mutta pysyi plussalla. Uudet ravintolarajoitukset heikentävät pikkujouluneljänneksen näkymiä. Nohon osake oli kiskaissut 10,7 prosenttia ylöspäin. Eilen osake raketoi 21,7 prosenttia.

Myös henkilöstöpalveluyritys Eezyn kurssi nousi eilen vahvasti 12,2 prosenttia ja tänään se oli pompannut 10,4 prosenttia tuloskatsauksensa jälkeen. Eezy onnistui parantamaan tulostaan kesäkuukausina, vaikka työvoimaa jäi heinä–syyskuussa välittämättä koronan takia ravintoloihin ja kesätapahtumiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?