Kultaisen kädenpuristuksen vaikutus päivärahoihin yllätti HS:n lukijan – asiantuntija muistuttaa tärkeästä seikasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kultaisen kädenpuristuksen vaikutus päivärahoihin yllätti HS:n lukijan – asiantuntija muistuttaa tärkeästä seikasta

Eroraha ei vaikuta maksettavan ansiosidonnaisen päivärahan määrään eikä kestoon.

Kultainen kädenpuristus ei vaikuta suoraan ansiosidonnaiseen päivärahaan.­

11.11.2020 7:02

Kultaisen kädenpuristuksen eli maksettavan erorahan vaikutus työttömyyskassojen maksamiin päivärahoihin voi yllättää. Helsingin Sanomien mielipideosastolle kirjoittanut lukija kommentoi katuvansa sitä, että suostui vastaanottamaan kuuden kuukauden palkkaa vastaavan eropaketin osana entisen työpaikkansa yhteistoimintaneuvotteluja.

Hän kertoo, ettei saanut puolelta vuodelta päivärahaa, sillä könttänä maksettu eroraha jyvitettiin puolelle vuodelle. Lisäksi siitä verotettiin 35 prosenttia.

Kun puoli vuotta korvauksetonta määräaikaa oli kulunut ja lukija teki hakemuksen ansiosidonnaisesta päivärahasta, hämmästyi hän kahden kuukauden käsittelyajan jälkeen siitä, ettei kultaista kädenpuristusta laskettu tuloksi.

Kirjoittajan mukaan se ei siis ollut osa vuosituloa, jonka perusteella työttömyyskassa päivärahan määrän määrittää.

Laskelmissaan Helsingin Sanomiin kirjoittanut henkilö tulee tulokseen, ettei hänen olisi koskaan kannattanut vastaanottaa erorahaa.

Yleinen työttömyyskassa YTK:n erityisasiantuntija Petja Eklund sanoo, että kultainen kädenpuristus on melko yleinen tulo, ja se vaikuttaa päivärahan maksamiseen selvien sääntöjen mukaisesti. Hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla.

Eklund sanoo, että päivärahaa ei tosiaan makseta ajalta, jolloin saa erorahaa, sillä kyseessä on maksamisen este. Periaate on, että erorahan myötä henkilöllä ei ole työttömyydestä aiheutuvia taloudellisia menetyksiä ajalta, jota eroraha henkilön palkkana vastaisi.

HS:n mielipidepalstalla kerrotussa tapauksessa eroraha vastaa kirjoituksen mukaan kuuden kuukauden palkkaa, joten se estää etuuden maksamisen puolen vuoden ajalta, vaikka se maksettaisiinkin yhdessä osassa.

Etuuden maksaja laskee erorahan vastaavuutta päivissä, ei kuukausissa, Eklund tarkentaa. Hän muistuttaa, että laskutapa perustuu lainmukaiseen kaavaan.

– On tärkeää muistaa kuitenkin ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon heti työsuhteen päätyttyä, vaikka silloin ei saisikaan vielä päivärahaa. Mikäli työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuu vasta esimerkiksi tämän puolen vuoden jälkeen henkilön voidaan katsoa olleen työmarkkinoiden ulkopuolella ilman pätevää syytä, ja silloin voi menettää oikeuden ansiopäivärahaan kokonaan, Eklund muistuttaa.

Erorahaa ei lasketa myöskään tuloksi, joka vaikuttaisi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

– Kultainen kädenpuristus ei vaikuta päivärahan enimmäiskestoon tai määräänkään, se vaan siirtää maksamisen aloitusaikaa.

Eklund sanoo, että ansiopäivärahan määrä lasketaan työttömyyttä edeltävistä tuloista, eli siihen ei oteta huomioon erorahaa. Silläkään ei hänen mukaan ole merkitystä.

– Jos se otettaisiin huomioon, siitä tulisi sama päiväraha kuin edeltävästä kuuden kuukauden palkasta. Ansiosidonnainen päiväraha lasketaan laskennallisen päiväpalkan pohjalta. Jos ajattelee, että kertasysäyksellä saatava raha vaikuttaisi päivärahan määrään, niin se voi tietysti olla pettymys.

Eklund ei halua ottaa suuresti kantaa siihen, voiko periaatteessa olla mahdollista, että kultainen kädenpuristus laskisi käteen jäävän rahan määrää.

Se on hänen mukaansa riippuvaista verotuksesta. Jos eroraha verotetaan suuremmalla prosentilla kuin ansiopäiväraha, on periaatteessa mahdollista, että käteen jää pienempi summa.

– Näitä laskelmiahan on ihan mahdotonta tehdä etukäteen, kun päätökset tehdään vasta toteutuvien maksujen perusteella ja kannattavuuteen liittyy olennaisesti myös se, kuinka nopeasti työllistyy. Jos saa työtä heti, niin erorahahan tulee normaalin palkan päälle.

Eklund muistuttaa myös, että eroraha on työnantajan ja työntekijän välinen sopimus. Liian pieneen erorahaan työntekijän ei välttämättä kannata suostua ja työntekijän kannattaakin itse arvioida, millaisen summan hyväksyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?