Musertava isku: matkailujätti TUI peruu kaikki loppuvuoden matkansa Lappiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Musertava isku: matkailujätti TUI peruu kaikki loppuvuoden matkansa Lappiin

TUI ilmoitti tänään Lapissa pelätystä uutisesta.

Lapissa on pelätty charter-lentojen peruutuksia.­

10.11.2020 14:42

Britannian suurin matkanjärjestäjä TUI peruu kaikki lomapakettimatkansa Suomen Lappiin marras-joulukuussa. Syynä on yhtiön mukaan ”yhä jatkuva epävarmuus matkailun ja Covid-19:n aiheuttaman poikkeuksellisten vaikutusten ympärillä”.

Yhtiö ilmoitti, että se ei pysty lunastamaan matkanjärjestäjänä lupausta, joka liittyy nykyiseen matkustusympäristöön ja Suomessa pian pakollisiksi tuleviin koronatesteihin ja haluaa näin ollen ”poistaa epävarmuuden perheiltä”.

Lappi on houkutellut runsaasti varsinkin brittejä ja keskieurooppalaisia vierailemaan Joulupukin maassa. Asiasta uutisoineen Independent-lehden mukaan päätös on pettymys Suomeen pääsyä odottaneille briteille.

Lehti huomauttaa, että Suomi ja Norja kuuluvat Euroopan uusiin oransseihin matkustusalueisiin, kun taas Britannia ja kaikki muut isot maat, punaisiin, eli suurempien tartuntalukujen kategoriaan.

Matkanjärjestäjä selvittää parhaillaan vaihtoehtoja peruutetuille matkoille, kuten rahojen palauttamista tai matkan siirtämistä ensi vuodelle.

Lappiin keskittynyt matkanjärjestäjä Transun jatkaa yhä päiväohjelmien myyntiä.

Normaalisesonkiaikoina Lappiin lentää satoja charter-koneita, eniten Rovaniemelle ja myös muun muassa pohjoisempaan Enontekiöön.

Tyypillisiä ovat myös yhden päivän charter-matkat, jotka on pakattu täyteen päiväohjelmaa ja jotka maksavat tyypillisesti 500 puntaa, noin 590 euroa hengeltä.

Matkailu- ja ravintola-ala ja lappilaisyritykset, kuten iso Lapland Hotels -ketju ovat toistuvasti arvostelleet Suomen hallitusta jahkailusta ja sekavista päätöksistä, joiden seurauksena terveysturvallista matkustamista ei saatu valmiiksi suuria matkanjärjestäjiä varten.

Lappi on tarjoillut joulupukin ja arktisten elämysten lisäksi pettymyksiä myös aiemmin, sillä vuonna 2018 britit peruivat matkoja, koska Lappi kärsi lumettomuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?