Neste ostaa jalostamon Alankomaista – uusiutuvien polttoaineiden kapasiteetti kasvaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Neste ostaa jalostamon Alankomaista – uusiutuvien polttoaineiden kapasiteetti kasvaa

Polttoaineyhtiö Neste on sopinut ostavansa Alankomaissa Rotterdamissa toimivan Bunge Loders Croklaan -yhtiön jalostamon 258 miljoonalla eurolla.

3.11.2020 12:46

Nesteen tiedotteen mukaan laitos sijaitsee Nesteen olemassa olevan biojalostamon vieressä ja se koostuu esikäsittelylaitoksesta, säiliöalueesta ja laitureista. Sillä on myös putkilinjayhteys Nesteen jalostamon alueelle.

– Jalostamon hankinta tukee globaalia kasvustrategiaamme uusiutuvissa tuotteissa. Yritysosto nopeuttaa uusiutuvan raaka-aineen esikäsittelykapasiteettimme kasvattamista, mikä on tärkeä ajuri jäte- ja tähderaaka-aineiden määrän sekä raaka-ainejoustavuuden lisäämiselle, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa.

Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä sekä viranomaisten hyväksyntää.

Siirtymäkausi toteutetaan vaiheittain ja laitoksen koko esikäsittelykapasiteetti tulee olemaan Nesteen käytössä uusiutuvan raaka-aineen esikäsittelyyn vuoden 2024 loppuun mennessä.

Nesteen tavoitteena on kasvattaa uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteettiaan 3,2 miljoonasta tonnista 4,5 miljoonaan tonniin vuoden 2023 ensimmäiseen kvartaaliin mennessä. Singaporen laitoksen laajennuksen osuus kasvutavoitteesta on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa.

Nyt hankitun jalostamon myötä Neste saa lisää esikäsittelykapasiteettia ja terminaaleissa käytettävää infrastruktuuria yhä vaativampien jäte- ja tähderaaka-aineiden käsittelyyn. Yritysosto tukee näin ollen myös tulevaa tuotannon kasvua vuoden 2023 jälkeen, tiedotteessa sanotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?