Remonttibuumi siivitti Tikkurilan hyvään tulokseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Remonttibuumi siivitti Tikkurilan hyvään tulokseen

Maaliyhtiö Tikkurilan tulos kasvoi heinä–syyskuussa, kun koronaa piilottelevat kuluttajat jatkoivat kesälomilla kotiensa remontointeja.

29.10.2020 10:39

Oikaistun tuloksen parannus oli lähes analyytikoiden odotusten mukainen.

– Kolmas vuosineljännes oli vahva, kun kuluttajien into remontoida jatkui. Poikkeuksellisen kesäkuun jälkeen kuluttajakysyntä tasaantui ennakoidusti, mutta pysyi silti kausiluonteisesti vahvana myös heinä–syyskuussa, sanoo Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula osavuosikatsaustiedotteessa.

Tikkurilan tulos ennen veroja nousi 23,9 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 22,2 miljoonasta eurosta. Ennustelupalvelu Infront Datan kokoamassa mediaaniennusteessa analyytikot odottivat 26 miljoonan euron tulosta ennen veroja.

Oikaistu liiketulos kasvoi viidenneksen 27,3 miljoonaan euroon 22,6 miljoonasta eurosta, kun odotus oli 27 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos parani 0,43 euroon 0,39 eurosta.

Liikevaihto suureni lähes viisi prosenttia 164,3 miljoonaan euroon 157,1 miljoonasta eurosta. Analyytikot odottivat 159 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Markulan mukaan liikevaihto kasvoi vahvasti etenkin Ruotsissa ja Puolassa sekä myös Suomessa. Venäjälläkin myynti kasvoi kaksinumeroisin prosentein.

– Kaikilla päämarkkina-alueilla myyntimiximme parani edelleen, kun taloudellisesta taantumasta huolimatta premium-tuotteiden osuus myynnistä kasvoi, Markula sanoo.

Tikkurila on koronapandemian aikana jatkanut toiminnan tehostamista.

– Olemme onnistuneet pitämään kulumme kurissa. Kun lisäksi kuluttajakysyntä kauppa- ja rakennusmaaleissa on jatkunut vahvana, kannattavuutemme on jatkanut paranemistaan, Markula sanoo.

Tikkurila pitää ennallaan heinäkuussa palauttamansa ohjeistuksensa tälle vuodelle. Yhtiö ennakoi yhä, että koko vuoden oikaistu liiketulos paranee viime vuodesta, jolloin se oli 46,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa koskevaa ohjeistusta yhtiö ei anna tälle vuodelle, koska odottaa kysynnän heilahtelevan kaikissa asiakasryhmissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?