Nokia uusii strategiaansa – johtoryhmään muutoksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia uusii strategiaansa – johtoryhmään muutoksia

Nokia julkisti uuden strategiansa ensimmäisen vaiheen.

Pekka Lundmark aloitti elokuussa Nokian toimitusjohtajana.­

29.10.2020 8:28

Verkkolaiteyhtiö Nokia julkistaa uuden strategiansa ensimmäisen vaiheen sekä muutoksia toimintamalliinsa ja johtoryhmäänsä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Nokia julkistaa uuden strategiansa kolmessa vaiheessa. Tänään julkistettava uusi toimintamalli tulee voimaan 1. tammikuuta. Jonka jälkeen Nokian johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin lisäksi neljän uuden liiketoimintaryhmän johtajat.

– Tavoitteenamme on luoda Nokialle strategia, jonka kautta pystymme hyödyntämään markkinoiden käynnissä olevan muutoksen, parantamaan suorituskykyämme sekä luomaan arvoa osakkeenomistajille pitkällä tähtäimellä, tänään ensimmäisen osavuosikatsauksensa Nokian toimitusjohtajana julkistanut Lundmark sanoo tiedotteessa.

Nokia perustaa neljä uutta liiketoimintaryhmää sekä erillisen Customer Experience -yksikön, johon kuuluvat asiakastiimit, alue- ja maakohtainen johto sekä markkinointi. Yksikön johtajaksi on nimitetty Ricky Corker, joka tällä hetkellä on yhtiön johtokunnassa Amerikan asiakasliiketoiminnan johtaja.

Uudet liiketoimintaryhmät ovat Mobile Networks, IP and Fixed Networks, Cloud and Network Services ja Nokia Technologies.

Mobile Networksiin kuuluvat mobiiliverkot sekä niiden käyttöönotto-, huolto- ja asiakaspalvelut sekä verkonhallintaohjelmistot. Mobile Networksin johtajaksi on nimitetty Tommi Uitto, joka siis jatkaa nykyisessä tehtävässään.

IP and Fixed Networks sisältää nykyiset IP Routing-, Optical Networks- sekä Fixed Networks -liiketoiminnan ja Alcatel Submarine Networks -liiketoiminnan. Liiketoimintaryhmän johtajaksi on nimitetty Federico Guillén., joka on tällä hetkellä Nokian EMEA- ja APAC-alueiden asiakasliiketoiminnan johtaja.

Cloud and Network Services sisältää olemassa olevan Nokia Software -liiketoiminna pois lukien verkkojen hallinnointi, Nokian Enterprise -liiketoiminnan, runkoverkot ja nykyisen Global Services -liiketoiminnan verkonhallintapalvelut. Liiketoimintaryhmän johtajaksi on nimitetty Raghav Sahgal. Nykyisessä organisaatiomallissa hän on johtanut Enterprise-liiketoimintaa.

Nokia Technologies liiketoimintaryhmä säilyy pääosin ennallaan. Liiketoimintaryhmän johtajana jatkaa Jenni Lukander.

Johtokunnan koko ilmeisesti pienenee nykyisestä 17 johtajasta, kun yksiköitä yhdistetään. Nokia ei organisaatiouudistuksesta kertovassa tiedotteessa mainitse, missä rooleissa johtokunnasta putoavat nykyisten yksiköiden johtajat jatkavat Nokiassa.

Tiedotteessa ei myöskään mainita Nokian johtokuntaan kuuluvaa teknologiajohtajaa ja Nokia Bell Labsin johtajaa Marcus Weldonia.

Nokia julkaisee lisätietoa strategiastaan 16. joulukuuta ja sen jälkeen pääomamarkkinapäivässään 18. maaliskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?