UPM:n osake rymylaskussa, Suominen nousee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM:n osake rymylaskussa, Suominen nousee

Päivän tulosjulkistajista metsäyhtiö UPM:n osake on rymistellyt selvään laskuun. Sen sijaan pandemian aiheuttamasta kysynnän kasvusta hyötyneen Suomisen osake on kallistunut roimasti.

27.10. 11:23

Helsingin pörssissä osakekurssit ovat suunnistaneet aamupäivällä selvään laskuun. Tahtipuikkoa heiluttavat tiistain lukuisat tulosjulkistajat.

Näistä vaihtokärjessä on selvästi heikentyneestä tuloksesta ilmoittanut metsäyhtiö UPM, joka halpenee roimasti. Suuremmista tulosyhtiöistä myös Kemira ja Tietoevry ovat myös laskussa. Sen sijaan Suominen kallistuu.

Metsäyhtiö UPM ilmoitti heikentyneestä, mutta markkinaodotuksia paremmasta heinä–syyskuun vertailukelpoisesta tuloksesta. Osake oli laskenut 3,9 prosenttia 24,63 euroon.

Vakuutuskonserni Sampo kertoi saaneensa kaikki luvat kaupalleen brittiläisestä vakuutusyhtiö Hastingsista. Osake oli 1,1 prosenttia laskussa.

Tietotekniikan palveluyhtiö Tietoevryn tulos painui yllättäen heinä–syyskuussa, mutta suhteellinen kannattavuus parani. Osake oli 1,5 prosenttia laskussa.

Kemianyhtiö Kemiran tulos laski markkinaodotuksia enemmän, vaikka ennakkotietoja annettiin jo lokakuun alussa. Kemiran hallitus päätti myös osingon toisen, 0,28 euron erän maksusta. Kemiran kurssi oli prosentin miinuksella.

Kuitukangasvalmistaja Suomisen tulos parani selvästi ja liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa. Myös koko vuoden kannattavuus paranee. Osake oli noussut 4,1 prosenttia.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli kello 11.05 aikaan laskenut prosentin 9949,27 pisteeseen. OMXH 25 oli laskenut 1,2 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 102 miljoonaa euroa, josta UPM:ää oli 18 miljoonaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?