Suominen teki taas ennätyksellisen liikevoiton – korona vauhditti tuotteiden kysyntää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suominen teki taas ennätyksellisen liikevoiton – korona vauhditti tuotteiden kysyntää

Kuitukankaita valmistavan Suomisen tulos parani selvästi. Yhtiö uskoo, että pidemmällä aikavälillä kuitukankaiden kysyntä siivouksessa ja desinfioinnissa kasvaa koronapandemian takia.

Suominen valmistaa kuitukankaita.­

27.10. 10:13

Kuitukangasvalmistaja Suomisen tulos parani selkeästi ja liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa. Yhtiö odottaa edelleen vertailukelpoisen liikevoittonsa kasvavan tänä vuonna merkittävästi viimevuotisesta.

– Suominen saavutti jälleen ennätyksellisen korkean neljännesvuosittaisen liikevoiton kolmannella neljänneksellä, toimitusjohtaja Petri Helsky sanoo tulostiedotteessa.

Koronapandemia kasvatti Suomisen myyntivolyymejä.

– Odotamme korkeamman kysynnän jatkuvan ainakin vuoden viimeisellä neljänneksellä ja alkuvuonna 2021. Arvioimme kuitenkin, että kuten yleensä, lomakausi vaikuttaa negatiivisesti joulukuun myyntiimme. Pidemmällä aikavälillä pandemia voi johtaa siihen, että kuitukankaiden kysynnän kasvu siivoukseen ja desinfiointiin käytettävissä tuotteissa jatkuu.

Helsky kertoi, että liikevoitto kasvoi, koska yhtiö valmisti ja myi enemmän tuotteita kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös katteet paranivat, koska raaka-ainekustannukset halpenivat ja tehokkuus parani.

Suominen ilmoitti elokuussa käynnistävänsä uudestaan yhden Italiassa sijaitsevan tuotantolinjan.

Suomisen tulos ennen veroja kasvoi heinä–syyskuussa 11,1 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 0,0 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos nousi 0,19 euroon 0,00 eurosta.

Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 12,9 miljoonaan euroon 1,1 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kohosi 115,4 miljoonaan euroon 103,4 miljoonasta eurosta.

Suominen pitää näkymänsä ennallaan. Yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton paranevan merkittävästi viime vuodesta. Viime vuonna liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa.

– Pandemia kasvatti myyntivolyymejä kaikilla markkinoillamme. Odotamme korkeamman kysynnän jatkuvan ainakin vuoden viimeisellä neljänneksellä ja alkuvuonna 2021. Pidemmällä aikavälillä pandemia voi johtaa siihen, että kuitukankaiden kysynnän kasvu siivoukseen ja desinfiointiin käytettävissä tuotteissa jatkuu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?