Ministerin erityisavustaja Finér runttasi kokoomuksen autoveron alentamisen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ministerin erityisavustaja runttasi autoveron alentamisen: ”Tässä ei ole mitään järkeä”

Verot ylös vai alas? Keskustelu liikennepäästöjä koskevista päätöksistä jatkuu kiivaana.

Sirpa Paateron erityisavustaja Lauri Finér kommentoi autoveron alentamista.­

24.10. 11:28

Demariministerin avustaja torppasi kokoomuksen aloitteet autoveron poistamisesta järjettöminä lauantaina.

– Kokoomus ehdottaa autoveron poistoa ilmastotekona, vaikka se laskisi ennen muuta suuripäästöisten autojen hintaa. Niillä vero jopa 50 %, kun täyssähköautoissa vero on n. 3 %. Tässä ei ole mitään järkeä, kuntaministeri Sirpa Paateron erityisavustajana toimiva Lauri Finér twiittasi.

Verokeskustelu käy parhaillaan kiivaana. Hallitus etsii tapoja liikenteen päästöjen puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä. Fossiilittoman liikenteen tiekartasta on tulossa periaatepäätös joulukuussa.

Fossiilittoman liikenteen työryhmä tutkii parhaillaan muun muassa vuotuisen ajoneuvoveron reipasta korottamista. Myös liikenteen päästökauppa on esillä.

Kokoomus on esittänyt uusien autojen kaupan vauhdittamiseksi autoveron poistamista. Puolueen mukaan tehokkain keino autokannan uusiutumiseen olisi autoveron portaittainen poistaminen neljän vuoden kuluessa, kokoomuksen eduskuntaryhmä esitti keinona liikennepäästöjen vähentämiseen.

– Tuntuu, että kokoomuksen vastaus kaikkeen on verojen alentaminen, verotuksen parissa muun muassa verohallinnossa aiemmin työskennellyt Finér arvosteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?