Valtio valmistelee Finavian pääomittamista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Valtio valmistelee Finavian pääomittamista

Pääomitus on tarkoitus tehdä ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.­

22.10. 9:16

Valtio valmistelee lentokenttäyhtiö Finavian pääomittamista 350 miljoonalla eurolla.

Talouspoliittiinen ministerivaliokunta on puoltanut, että hallitus hakee eduskunnalta valtuutta pääomittamisen tekemiseksi. Pääomitus on tarkoitus tehdä ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Pääomituksella valtio vastaisi koronakriisiin Finavian tulevaisuuden turvaamiseksi. Finavian lentokenttien kautta on koronapandemian puhkeamisen jälkeen kulkenut noin 90 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin.

– Valtio pitkäjänteisenä omistajana haluaa kehittää Finavian kilpailukykyä ja siten varmistaa, että koko Suomessa on tulevaisuudessakin edellytykset hyviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lentoyhteyksiin, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Valtio omistaa Finavian kokonaan.

Valtioneuvoston mukaan Finavian laaja kehitysohjelma on tarkoituksenmukaista viedä loppuun matkustajakadosta huolimatta, sillä investointi luo mahdollisuudet liikenteen kasvulle kriisin jälkeen. Kehitysohjelmaan kuuluvat esimerkiksi Helsinki-Vantaan laajennushanke sekä Lapin lentoasemien kehittäminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?